Netflix își arată disperarea?

În ultima vreme s-a vorbit mai mult ca niciodată despre Netflix. De ce? Pentru că aceștia s-au decis, după mult timp, să schimbe puțin regulile.

S-a vorbit mai întâi despre abonamentele cu reclame, care vor apărea curând. Apoi, despre măsurile pe care vor să le ia pentru a interzice partajarea conturilor, moment în care s-a făcut foarte mult scandal și încă se mai face pe acest subiect. N-a durat mult și s-au scuzat că a fost greșeală.

Doar că nu au renunțat la plan. În continuare lucrează la ideea de a găsi o soluție pentru a obliga fiecare utilizator să folosească propriul cont. Am înțeles că prin țări din Europa au introdus deja măsurile care cer coduri pin și altele pentru autentificare în afara casei.

De curând au anunțat ieftinirea celui mai ieftin pachet, care de la 8€ a devenit 5€. Ultima mișcare mi se pare ca o replică pentru cei care spun că Netflix e cel mai scump serviciu. Vor spune ceva de genul: haideți, băi săracilor, nu vă permiteți 5€? Dacă ar fi fost 4K la 5€ mai ziceam și eu, 720p nu este suficient pentru mine.

Și totuși, ce le-a venit oare de au decis să facă toate acestea? Graficul de mai jos spune totul:

Din 2020, un an foarte bun pentru Netflix, aceștia au pierdut 13% procente din cota de piață a streamingului. Totodată vedem creșterea Disney Plus, care însă au ajuns pe un platou, așa că au început și ei – precum multe alte companii din IT – să concedieze personal.

Acum că un nou concurent și-a făcut loc pe piață, anume SkyShowtime, există o nouă provocare pentru Netflix. Totuși, nu există un interes chiar atât de mare pentru această platformă, așa că cel puțin momentan amenințarea este minoră. Costă însă doar 10 lei un abonament, așa că nu puțini vor fi cei care vor renunța la Netflix pentru ceva mai ieftin. Rămâne de văzut ce vor alege, deoarece toate platformele sunt, de fapt, mai ieftine decât Netflix.

Hai să ne jucăm puțin. Câte procente va pierde Netflix atunci când va introduce la nivel global restricțiile pentru partajarea conturilor?

Distribuie articolul:

7 comentarii

 1. La primul log out pe care mi-l dă din cauza restricțiilor pentru partajarea conturilor dau și eu dezabonare.
  Nu că aș împărți contul cu prietenii, ci folosesc acasă și la părinți unde ajung destul de des și folosesc Netflix.

  • Și eu voi lua o decizie, însă nu știu dacă va fi să trec la ceva mai ieftin sau să renunț de tot la el. Vom vedea.

 2. Bai tembelilor, pe telefon putti folosi fara problema in vizite la rude, E vorba dacaincrcisa te loghezi dupa televizorul rudei.

 3. Inca n-ati inteles nimic, n-o sa blocheze niciun cont, n-o sa va interzica sa dati si altuia contul, o sa puteti sa urmariti Netflix oriunde ati fi, doar ca va interveni la mijloc un cod valabil o saptamana.
  Va agitati si o faceti de pomana, n-o sa piarda nimic. Chiar credeti ca astia de la Netflix sunt tampiti sa riste asa ceva fara sa aiba ceva studii si teste facute inainte care sa demonstreze viabilitatea acestor masuri?

  • Păi și cât de des crezi tu că se va cere acel cod? Ce se întâmplă în cazul celor mai în vârstă, cărora le este mai greu să se complice cu astfel detalii? Ei au doar un buton și se uită la filme. Atât. Sunt detalii care îți scapă din vedere. Feedbackul zice altceva, însă vom vedea ce se întâmplă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.