Soluția la care apelează Netflix pentru a opri împărtășirea contului

În timp ce se vorbește despre Mirciulică și despre noutățile de luna aceasta, Netflix se pregătește să dea lovitura sub centură tuturor celor care au decis să facă un abonament comun, pentru a obține astfel un preț mai bun.

Scriu despre Netflix deseori pe aici, așa că nu pot să nu aduc în discuție acest subiect. Știu că multe sunt persoanele care așteaptă să vadă ce decizie va lua Netflix în acest sens.

Înainte de toate, trebuie să precizez că găsim acum o pagină pe Netflix, la Asistență, cu titlul Folosirea la comun a contului Netflix. O puteți găsi aici.

Netflix spune foarte clar că „persoanele care se află în afara locuinței tale trebuie să folosească propriul cont pentru a viziona conținutul Netflix”.

Se întâmplă asta? Sigur că nu. Prin urmare, aceștia adaugă în felul următor:

Atunci când un dispozitiv din afara locuinței se conectează la un cont sau este folosit în mod constant, este posibil să solicităm confirmarea dispozitivului înainte de a putea fi utilizat pentru a viziona conținutul Netflix sau să solicităm schimbarea locuinței Netflix. Facem acest lucru pentru a confirma faptul că dispozitivul a fost autorizat pentru a utiliza contul. Consultă „Confirmarea unui dispozitiv” de mai jos pentru detalii.

Netflix nu te va taxa automat dacă folosești la comun contul cu cineva care nu locuiește cu tine.

Folosirea la comun a contului Netflix

Practic, fiecare cont Netflix va avea o locuință, anume cea a utilizatorului care intră cel mai des pe cont, cel mai probabil.

Va exista însă și posibilitatea ca o persoană din afara locuinței să se conecteze la cont. Doar că va avea nevoie de confirmarea dispozitivului.

Titularul contului va primi un link pe care trebuie să îl acceseze. Acolo va găsi un cod de 4 cifre pe care trebuie să îl ofere celui care accesează Netflix din exterior.

Aceștia adaugă că este posibil să ceară confirmarea dispozitivelor în mod periodic.

Până aici, pare doar o metodă de securitate, de parcă unii s-ar folosi de conturile altora în mod abuziv, nu de bună voie și nesilit de nimeni. De aici până a interzice complet accesarea contului de la o altă locație nu este cale lungă.

Ei spun că persoanele care călătoresc mult, deci își schimbă adesea locația, vor putea folosi în continuare contul de Netflix. Doar că va fi necesară confirmarea ocazională a dispozitivului.

Pentru a detecta locația, Netflix va folosi adresa IP, ID-ul dispozitivului dar și activitatea din cont pe dispozitivele conectate la Netflix.

Va pierde oare Netflix clienți, va câștiga sau ceilalți vor migra către platforme mai accesibile?

Actualizare: pare că Netflix s-a răzgândit deja și nu mai vrea să ia decizii așa drastice, după ce lumea le-a sărit în cap.

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Abia aștept să bubuie, văd deja videoclipuri pe tiktok, articole, etc. Sunt curios câți dintre aceștia vor și lua măsuri, adică să își închidă contul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.