Mi-am luat șoarec: Bosch PST 800 PEL

Pentru o perioadă am zis că nu e necesar să cumpăr sculele pe care le găsesc și la ai mei, iar asta deoarece le pot împrumuta oricând. Ei bine, nu a fost o idee chiar grozavă.

Deși locuiesc aproape, nu e mereu plăcut să faci un drum de 5-10 minute pentru a face o treabă de un minut. Mai mult decât atât, eu pun mai mult preț pe întreținerea sculelor și totodată îmi place să le am mereu la îndemână. Prin urmare, am zis că ușor-ușor trebuie să umplu golurile, iar după invertorul de sudură a venit timpul să îmi completez magazia – inexistentă încă – cu un șoarec.

Am devenit fan al produselor Bosch, așa că am mizat pe un produs de la ei, chiar dacă îmi place și fierăstrăul pendular deținut de tata, de la Makita. Prin urmare, am optat pentru modelul Bosch PST 800 PEL, varianta care vine cu o cutie pentru transport și depozitare precum și cu 10 pânze diferite.

Prima impresie

Pe cât de simplu pare a fi la o primă vedere fierăstrăul pendular, pe atât de complex se poate dovedi el a fi. De altfel, este totodată și de foarte mare ajutor ori de câte ori lucrezi cu lemnul și mai ales atunci când te simți creativ.

Eu am deja un fierăstrău circular, așa că pentru tăieri drepte și la unghiuri de 45 de grade, îl prefer. Numai că sunt anumite tăieri pe care nu le pot face cu el, caz în care apelez la pendular.

Mai apoi, sunt cazuri în care vrei să faci decupaje sau diferite modele, caz în care pendularul este mult mai util.

Atât timp cât descoperi cum poate fi folosit la capacitate maximă și mai ales atât timp cât înveți să îl folosești corect, pendularul e un real ajutor la casa omului.

Șoarecul Bosch PST 800 PEL este destul de apreciat pe eMAG, având un rating de 4.94/5, medie a celor 66 de review-uri primite în momentul scrierii acestui articol. Asta ne demonstrează că lumea e mulțumită de produs, nu?

De altfel, recunosc că se simte fain în mână dar și în timpul utilizării. Nu am apucat să îl folosesc foarte mult, ci abia acum încerc să învăț să fac decupaje cât mai perfect. L-am folosit puțin la scaune, pentru a tăia șipcile și totodată am făcut niște șipci cu model, pentru o poliță.

Urmează să îl folosesc mai mult în viitorul apropiat, așa că sper că îl voi descoperi rapid.

Pânzele sunt decente, există câteva accesorii practice iar per total părerile mele sunt cât se poate de pozitive.

Aspecte tehnice

Să discutăm și o idee mai tehnic despre această sculă. Am căutat un model cu o adâncime de tăiere cât mai mare. Aș fi vrut, cumva, să fie de 100 mm dar deja depășeam bugetul cu mult. Prin urmare, m-am mulțumit cu adâncimea maximă de tăiere de 80 mm pe care o oferă modelul Bosch PST 800 PEL.

De asemenea, mi-am dorit o putere cât mai generoasă, pe principiul să fie să nu trebuiască. Modelul ales de mine dezvoltă o putere de 530 w. Deocamdată s-a descurcat mereu bine, dar am tăiat doar scândură. O să văd la căpriori cum se descurcă.

Există 4 trepte pentru tăiere, care ajută atunci când vrei o viteză mai mare de tăiere sau tăieri în curbe mai precise. Vibrațiile sunt destul de reduse, iar zgomotul – după ce pun căștile – este mai mult decât acceptabil.

E fain sistemul de schimbare a pânzelor, deoarece nu ai nevoie de cheie sau alte accesorii de genul. De apreciat este și funcția de suflare, care îndepărtează rumegușul, astfel încât să nu te duci în arătură.

Dacă faci tăieri în interior, există posibilitatea de a conecta un racord de aspirare a prafului. Cum îl folosesc numai în exterior, probabil că nu îl voi folosi niciodată.

E destul de fain și suportul integrat pentru pânze de fierăstrău, însă parcă nu am încredere să îl folosesc. În el ar putea fi depozitate până la 6 pânze.

Viteza maximă este de 3000 RPM iar viteza de tăiere se stabilește direct din buton. Cu cât apeși mai mult, cu atât tăierea e mai rapidă. Există două unghiuri de tăiere: 90 și 45 de grade.

Revin cu actualizări ori de câte ori va fi cazul. Iar dacă aveți întrebări, secțiunea de comentarii e mereu deschisă.

Distribuie articolul:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.