Mi-am cumpărat încă un flex Dexter
Spun încă un pentru că, în trecut, am cumpărat un flex Dexter pentru tata. Am scris despre el în acest articol.
De atunci, tata l-a tot folosit pentru treburi din gospodărie și încă duce. Ba chiar feedback-ul oferit de el este foarte pozitiv. O singură dată s-a plâns, că nu ar fi suficient de puternic, însă la șină de tren e clar că nu poți tăia cu orice, nu?
Chiar dacă este unealta care mă atrage cel mai puțin, deoarece mi se pare destul de urât de lucrat cu ea și chiar destul de periculos, uneori se dovedește a fi utilă.
De exemplu, motivul pentru care am cumpărat eu flexul este curățarea grătarului de urmele de mortar rămase de la zidire. Nu puteam face treaba asta mecanic, mai ales că mortarul s-a întărit destul de puternic, așa că un flex dotat cu perie de sârmă face treaba mult mai ușor.
Drept urmare, în mai puțin de două ore am șlefuit aproape întregul grătar. Ar fi mers chiar și mai rapid, însă am văzut că se încinge repejor cu peria, fiind destul de solicitat presupun, așa că am mai luat pauze. Nu de alta, dar mai am spatele grătarului de curățat iar mai apoi îl voi folosi și pentru a tăia cărămidă, grătarul nefiind încă finalizat.
L-am luat, așadar pentru a-l exploata în condiții urâte, cu mult praf, care este foarte probabil să îl ucidă. Vedem cât duce, e de sacrificiu. Altfel, nu aș fi cumpărat niciodată un flex, pentru că îl puteam folosi oricând pe cel al tatălui meu. Numai că și-a stricat deja un flex la tăiat cărămida, atunci când am ridicat grătarul, așa că mi se părea aiurea să pățească la fel și cu cel nou.
Ar mai fi și niște fier de tăiat cu el, însă `oi vedea dacă mă bag sau o să cer ajutorul.
Apropo, și mașina de găurit Dexter face treabă bună. Deocamdată nu a dat înapoi, chiar dacă am pus-o și la treburi mai dificile. Să văd dacă voi prinde scândura la acoperiș cu șuruburi sau cu cuie, iar dacă voi merge pe prima variantă, voi vedea atunci ce poate.
Mi-ar fi plăcut ca acest flex să vină cu ceva buton de reglare a vitezei, însă aparent e o setare pe care nu o găsești prea ușor la o astfel de sculă, chiar dacă mie mi se pare utilă.
Vă anunț eu când și dacă moare, înădușit cu praf sau încins.
De obicei sculele acestea electrice au viteza reglabilă din butonul de power… acum depinde și de brand… cu cât apeși mai mult pe power cu atât turați e mai mare… 🙂
Și nu e mare filosofie, totul ține de cantitatea de energie care este lăsată să intre în motor…
Ăsta are ceva clapetă, diferit sistemul. La bormașini știu că e cum zici tu, dar la flex nu pare la fel. Am avut unul, demult, în care aveai o rotiță cu care reglai viteza. Era confortabil de utilizat.
„like a bosch” – vorba reclamei… acum am văzut în poză sistemul de power… care nu e deloc ergonomic… părerea mea…
Aleg, când se poate, Bosch, dar ar fi fost păcat să nenorocesc un flex bosch cu praf, nu? 😀 Bine, mă gândesc că sunt care rezistă la astfel de condiții, dar și scorul lor crește.
Cât despre sistemul de power, cred că e gândit să poată fi oprit rapid în caz de accident, pentru că se oprește dacă iei mâna de pe el.
Nu e chiar atât de incomod de folosit, să știi, iar dacă vrei să îl ții să funcționeze continuu, rezolvi oricând cu un elastic, ceea ce nu cred că e recomandat pentru siguranță.