Skip to content

M-am jucat puțin cu aspectul blogului. Păreri?

Trebuie să recunosc că de când am citit la Gabriel Ursan că Google va face un update în care va ține cont de cât de bine optimizate sunt site-urile, atât ca viteză cât și cât de bine se văd pe alte dispozitive, m-am gândit de câteva ori să schimb și eu tema. Totuși mă opreau câteva lucruri: banii, pretențiile pe care le am atunci când îmi aleg o temă, faptul că încă îmi place mult tema pe care o am precum și faptul că le plăcea și cititorilor. Andrei m-a inspirat și astfel am decis să ofer temei un aer propriu, un nou design și astfel am făcut câteva modificări.

Sunt genul de persoană care nu aruncă un lucru vechi doar pentru că e vechi ci preferă să îl îmbunătățească, să-l facă mai nou. Așa am ales să fac cu tema și cred că e ceva firesc. Această temă începe deja să mă reprezinte așa că probabil va sta mult și bine aici pe blog. Poate că vor mai fi schimbări, poate că voi schimba iar culorile sau orice altceva însă nu cred că e ok să faci schimbări mari prea des. Asta deoarece imaginea blogului este și imaginea mea totodată iar odată ce cititorul se obișnuiește cu o temă, ține minte că aceea e a ta, deci e un fel de branding personal.

M-a ajutat puțin Andrei și astfel am adăugat butonul de citește continuarea pe care o să-l mai modific puțin, încă am probleme cu poziționarea sa. Am schimbat foarte mult culorile, atât a antetului cât și a link-urilor dar și a logo-ului care, sincer să fiu, pare mai prietenos acum, ca mine. Am modificat și structura blogului iar acum conținutul se bucură de mai mult spațiu – pentru că e rege, nu de altceva – iar sidebar-ul a mai pierdut puțin din spațiu, oricum nu-l folosea. Tot la sugestia lui Andrei am schimbat și fontul cu unul nou care-mi place mai mult și pare mai ușor de citit.

Am scos sloganul de sus și am adăugat un widget care are rolul de a promova câte un articol pe săptămână. Mai exact vreau ca în fiecare săptămână să promovez – nu, nu iau bani pentru asta – câte o idee care îmi place mie. Totuși ideea aceasta nu este bătută în cuie, cel puțin nu designul acesta. Cred că voi face câteva modificări însă momentan nu sunt prea sigur ce să modific. Aș dori să-i ofer altă culoare precum și o structură CSS personalizată însă momentan nu mă prea pricep la asta.

Pe scurt, modificările-s aproape gata. Ce a fost mult s-a dus însă voi mai aduce noi modificări așa că vă cer și vouă opinia – pentru că e atât de importantă pentru mine – întrebându-vă cum arată tema nouă precum și ce modificări ar mai trebui să fac, după părerea voastră.

Țin însă să mai mulțumesc încă o dată lui Andrei care m-a ajutat atât cu sfaturi cât și cu unele chestii pe care nu aș fi știut să le fac singur.

AdrianBolocan1

 

5 Comments

 1. Coffee Coffee

  Arata bine, dar textul e mult prea lat. Devine obositor.

  • Hm, mă voi mai juca puțin cu dimensiunile.

   • Încă nu reușesc să niște dimensiuni ok.

    • Am făcut ceva modificări, l-am adus la 750 px conținutul. Rămâne însă mult spațiu gol în sidebar.

     • Coffee Coffee

      Mareste si sidebar-ul. Nu imi dau seama, acum te citesc de pe mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.