Am decis să-mi dau barba jos ca un clasic: păreri despre aparatul de ras King C Gillette

Nu am eu cine știe ce barbă, fiind destul de rară și nu foarte uniformă, așa că prefer să o dau jos frecvent. Până nu demult, foloseam mașina de tuns pentru asta însă de o vreme simțeam nevoia unei tăieri mai în profunzime, mai ales că barba crește destul de rapid.

Prin urmare, am cumpărat ceva apar de ras cu nu știu câte lame de la Gillette. Au atât de multe acum, încât ți-e pur și simplu imposibil să te decizi.

A venit cu două rezerve incluse, iar prima a fost praf. Efectiv nu am putut să mă rad nici măcar de două ori cu ea. A doua rezervă a fost decentă, dar mi se pare că s-a uzat destul de rapid. În plus, se înfundă destul de rapid canalele dintre lame și pare că nu mai e la fel de eficientă. Altfel spus, prea mult de muncă pentru a-mi da barba jos iar timpul pierdut m-a convins că am nevoie de un nou aparat de ras.

Am mers la Carrefour să caut un aparat mai bun și am stat vreo 20 de minute la raionul cu produse pentru bărbierit. Efectiv nu reușeam să decid ce produs să iau. Mult marketing și acolo, evident, iar în final am decis să explorez și opțiunile care ieșeau mai puțin evidență.

Am văzut că erau niște aparate de la King C Gillette: unul clasic și unul modern, cu cap interschimbabil care avea vreo 5 lame, cred. Numai că nu am văzut rezerve de cumpărat pentru el nici în Carrefour și nici ep eMAG. `or fi pe undeva, dar cine știe unde? Prin urmare, nu am vrut să mă complic.

Prin urmare, am ales aparatul clasic. Am simțit că această alegere m-a făcut bărbat, iar asta deoarece încă de când mă știu tata folosește un aparat cu sistem asemănător. Ba chiar l-am încercat și eu, pe furiș, prin adolescență, decizie care m-a lăsat cu câteva tăieturi pe față.

De atunci am zis că aparatele clasice de ras nu sunt pentru mine, mai ales că am tremurat de mâini și niște alunițe pe barbă, ingredientele perfecte pentru sângerare. De altfel, din amintirile mele după bărbierit tata avea mereu câteva tăieturi, pe care punea hârtie din nu știu ce motive. Ei bine, la fel de cicatrizat am ieșit eu pe afară, mândru foc că sunt băiat mare și mi-am dat barba jos.

Părerile mele despre aparatele clasice de ras mi s-au schimbat azi, după ce am folosit aparatul de la King C Gillette: Double Edge Safety Razor. M-am ras foarte rapid și fără emoții sau tăieturi. De altfel, azi am aflat că tata eliminase elementul de sub lamă, iar de aceea apăreau tăieturile.

Nu aveam barba prea mare și probabil că nu o voi mai lăsa să crească prea mult de acum, ca să scap mai ușor de ea. Mi s-a părut interesantă și lama, fiind mult mai flexibilă, în comparație cu cele folosite de tata, chiar dacă erau tot de la Gillette.

Sper doar ca o lamă să poată fi folosită măcar de 3-4 ori, astfel încât setul de 10 lame să merite cei 25 de lei. Momentan, am primit 5 lame incluse cu aparatul, așa că sper să mă pot folosi cât mai multe de ele.

De altfel, din câte citeam prin recenziile de pe eMAG există și opțiuni mai bune în ceea ce privește lamele de ras, dar nu știu dacă voi experimenta prea curând. Poate că un gel de ras mai bun ar merita cumpărat, dar toate la timpul lor.

Ce instrument folosiți pentru a scăpa de barbă?

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Eu folosesc BIC cu două lame acum dar am folosit Gillette și câte 6 săptămâni și mergea brici, și am și o barbă aspră.

    Chestia e să-l călești un pic când îl folosești, cu apă rece apoi fierbiente apoi iar rece și tot așa.

    Oricum cred că depinde și de ce Gillette folosești și d eunde le cumperi că nu-s toate la fel. Eu am găsit un magazin unde au excelente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.