Treaba cu închisul școlilor e cu două fețe

Am văzut atât pe blogul lui Marius cât și la Gabi articole despre treaba cu închisul școlilor în perioada asta de iarnă. Iar lucruri de genul se întâmplă în fiecare an, așa că am zis să scriu și eu.

Trebuie să zic încă de la început că nu vreau să mă dau cocoș și că, în liceu, citeam știri doar când se închideau școlile, așteptând să se mai prelungească perioada. A, mai citeam și când făceau profesorii proteste. Erau mici vacanțe de care mă bucuram ca niciodată. Știi cum e? Ca atunci când mergi undeva în vizită și te pune la masă iar parcă mâncarea e mai bună. Așa e și cu vacanțele neașteptate. Îi înțeleg pe toți cei care se bucură că se închid școlile. Sunt mici bucurii pe care nu le voi uita niciodată.

De aici până a te plânge că nu ai condiții să mergi la școală, e drum lung însă. Iarna ninge și e ger, iar uneori bate vântul. Nu de anul ăsta, nici de anul trecut, ci de când lumea. De fapt, înainte iernile erau mult mai urâte, din ce îmi amintesc și din ce mi se povestește de către părinți ori de către alte persoane mai în vârstă.

Majoritatea nu au de mers mai mult de 30 de minute până la școală, iar de cele mai multe ori sunt duși de către părinți ori merg cu taxiul. În scoli nu bate vântul și nici ger nu prea e. Eu am învățat la țară în generală, în săli de clasă foarte mari, și adunam băncile în jurul sobei, cu gecile pe noi, și tot făceam orele. Și nu am murit.

Mai rău de cei care fac naveta, pentru că dacă se înfundă un drum, nu prea pot ajunge. Deși înainte nu erau mijloace de transport în comun care să-i ducă de la poartă până la școală. Dar e normal ca lucrurile să evolueze. Totuși, această evoluție are și consecințe.

Drept urmare, viitorul țării se plânge că e inadmisibil să meargă pe -15 grade la școală, în timp ce părinții lor lucrează în aceleași condiții sau chiar mai rele. Și o mare parte din vină o poartă chiar părinții, pentru că poate prea i-a dădăcit. Astfel, acum nu prea sunt în stare să dea piept în piept cu un ger tipic al iernii. Mama ei de iarnă…

8 comentarii


  1. Pff, pe vremea mea nici nu se punea problema de asa ceva. Uneori stam cu geaca pe mine si tot faceam ore, asta intr-un oras de munte unde ninsorile erau serioase, nu ca acum.

    Răspunde

  2. Da sa gandim altfel, de ce nu avem conditii ca pe timp de iarna elevii sa mearga la scoala? Cerem mult ? Autobuze performante incalzite, incalzire in scoli fara centrale ce pica din 2 in 2 zile cum aveam eu in liceu de exemplu. Nu zice nimeni cand e viscol sau cand nu se poate circula, dar de Marti pana acum e ok si se putea merge.

    Răspunde

  3. Eu zic ca cel mai bine e sa se inchida de tot. Cel putin alea de stat in marea lor majoritate pentru ca in momentul de fata sunt niste gauri la buget care produc analfabeti pe banda rulanta si dau de lucru unor lichele.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.