6 motive pentru care nu mai urmăresc meciurile naționalei de fotbal

De mulți ani nu m-am mai uitat la un meci de fotbal al naționalei de fotbal a României dar am zis ca azi să îmi amintesc de motivele pentru care nu mai fac asta, uitându-mă la meciul jucat împotriva selecționatei din Kosovo.

Mi-am amintit rapid, iar ca să țin minte la următorul meci, am zis să fac o listă. Culmea e că mă uit cu mai mult drag la meciurile din Liga 1 – prefer denumirea veche – decât la cele ale naționalei noastre de fotbal.

Iată care sunt cele 6 motive:

1. Comentatorii fură curent

Se exagerează și în Liga 1, însă când joacă România comentatorii au tendința de a exagera teribil de mult. Orice șut pe centrul porții e o ocazie imensă, orice fază mai rapidă e senzațională și orice pasă la portar e paradă memorabilă.

Exagerează mult, atât prin cuvinte cât mai ales prin ton. Noroc că meciul de azi a fost pe Antena 1, așa că a lipsit Mironică. Cel din urmă e un alt motiv pentru a NU mă uita la meciurile de fotbal.

Am înțeles că au fost mai decenți comentatorii de la Prima.

2. Fotbalul este jenant

Oricât de mult am insista ca echipele românești să titularizeze mai mulți jucători români, nu trebuie să uităm că adesea lipsește calitatea din rândul acestora. Nu degeaba CFR a luat 5 titluri consecutiv folosind, în cea mai mare măsură, jucători de naționalitate străină.

3. Comparația doare

Când jucăm cu echipe din afară, e mai ușor să facem o comparație între nivelul nostru și al altora. Iar comparația este, pentru un iubitor al fotbalului cel puțin, dureroasă.

Când joacă echipe din Liga 1 între ele, toate fiind la un nivel mediocru, parcă nu se observă o diferență de calitate. În schimb, când ai în față jucători de la echipe importante, diferența se vede rapid și doare.

4. Selecția este făcută pe pile

Cel puțin așa mi se pare mie. Sunt unii pe acolo aduși doar de dragul comentatorilor, probabil. Ei joacă prin China sau India și vin să joace la noi. Ce așteptări să ai?

5. E imposibil să te mai facă mândru

Sunt patriot de felul meu, chiar dacă zilnic găsesc motive pentru a nu mai fi. Sper la mai bine, deși puțin probabil să existe o astfel de îmbunătățire a situației prea curând.

Am fost o singură dată mândru că sunt român atunci când am urmărit naționala noastră de fotbal. Mai precis, atunci când selecționata U21 făcea senzație cu echipe precum Anglia, Croația, Franța și, în final, Germania.

Mulți dintre acei jucători au cam dispărut în ceață. Să fi fost doar o întâmplare, oare?

6. Uniți Sub Tricolor, huligani și atât

Nu înțeleg de ce naționala ar avea nevoie de galerie. Ea are nevoie de spectatori. La nivel de cluburi, înțeleg fenomenul și chiar îl admir, într-o oarecare măsură. Dar când galeria face mai mult rău decât bine, de ce să o mai primești?

Eu aș interzice prezența acestui grup pe stadion, iar astfel toată lumea s-ar bucura de meci într-un mod civilizat.

Probabil că voi mai îmbogăți această listă cu motive, cu cât mă voi mai uita mai mult la meci. Nu cred că voi rezista până la final, așa că puteți spune și voi motive pentru care NU vă mai uitați la meciurile naționalei.

Distribuie articolul:

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.