Skip to content

Sigur spui asta pentru că ești plătit

Acum câteva săptămâni văzusem o imagine pe Facebook cu niște cutii cu pliculețe pentru ceai, de la Fares. Pentru că eram în căutarea unui ceai bun, care să îmi placă atât de mult încât să înlocuiesc cafeaua, am întrebat dacă are gust bun și am primit mai multe recomandări. Astfel mi-am trecut în carnețel ceai Fares și astfel atunci când am ajuns prin Carrefour m-am uitat și după acest ceai.

Aseara scriam un articol și parcă simțeam nevoia să beau un ceai. Am pus apă la încălzit iar mai apoi mi-am turnat în cana mea cu care beau ceaiul. Mulțumit fiind de gustul bun al acestuia am scris pe Facebook bune rău ceaiurile de la Fares. Nu a ieșit prea mult în evidență postarea însă unul din comentarii era ceva de genul: ești plătit să spui asta?

Într-adevăr persoana respectivă o spusese ca pe o glumă, însă gluma respectivă m-a inspirat să scriu acest articol. Deci acest articol nu este o replică pentru comentariul respectiv ci doar a ideii in sine.

Încă nu am scris advertoriale așa că nu cred că voi fi întrebat asta prea curând. Totuși, parcă mă tem de momentul ăla când voi primi o ofertă pentru promovarea unui produs/serviciu șamd și voi accepta deoarece poate că începând de la acel articol, toți vor crede că articolele scrise sunt pe bani.

Nu dragilor. Dacă recomand un produs înseamnă că acel produs chiar mi-a plăcut, precum s-a întâmplat și în cazul ceaiului de la Fares (lămâi verzi și portocale, tare bun). Chiar acum beau unul și zic că merită cumpărat și cu siguranță voi încerca și alte arome. Nu de alta dar nici nu e prea scump.

Totuși atunci când voi scrie un advertorial probabil că voi adăuga eticheta (P) în titlu deoarece am văzut că este un lucru recomandat din punct de vedere SEO. De asemenea voi fi cât pot eu de sincer în articolul respectiv.

Pe scurt, dacă recomand un produs/serviciu o fac pentru că mi-a plăcut acel lucru. Este un semn de apreciere față de compania care mi-a oferit produsul respectiv.

advertoriale

2 Comments

  1. Eu beau cola pentru ca-mi place. Si o spun pentru ca-mi place. Nu inteleg mentalitatea „ai promovat x pentru bani?”. Ce te intereseaza pe tine? Castigi ceva daca iau sau nu bani? Hai, pe bune!

    • Eh, mai sunt si oameni de genul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.