Revin restricțiile anti-covid?

Știrea zilei de azi a fost aceea că revenim la restricții. Mă rog, e ceva ce n-am avut până acum. Practic, nevaccinații au cel mai mult de suferit, pentru că li se interzice accesul prin anumite locuri, acolo unde se va intra doar cu certificatul verde. Știrea o găsiți aici.

Practic, certificatul verde va fi necesar în multe dintre spațiile publice în localitățile cu rata de infectare de peste 3 la mie. Deocamdată nu-s așa multe, dar în ritmul ăsta, mai peste tot va fi o rată de infectare mare. Prin urmare, și restricțiile la fel.

Că o fi bine, că nu, nimeni nu știe. Cert e că sigur se lasă cu gălăgie și scandal, aspecte de care sincer m-am săturat.

De parcă nu erau destul de multe motive care să ne dezbine, nenorocirea asta de virus ne-a mai oferit unul. Iar astăzi suntem mai dezbinați ca niciodată.

Ne certăm de la religie, sex, culoare iar acum de la vaccin. Ce urmează, oare?

Și mai rău e că discuțiile astea par tot mai greu de evitat, pentru că apar deja printre apropiați și nimeni nu își dorește să strice o prietenie doar pe motive de pandemie sau vaccin. Ori cel puțin așa ar trebui să fie.

4 Comentarii

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.