Legea cu interzisul fumatului va rămâne doar lege

Văd azi isterie mare pe Facebook pentru că, legislativ vorbind, nu mai ai voie să fumezi prin localuri în România însă probabil că mulți ne bucurăm degeaba.

Urăsc la rândul meu fumul de țigară și mai mult de câteva zeci de minute nu pot rezista într-un local unde se fumează iar fumul rămâne prin aer. Urăsc și fumul de țigară și chiar m-aș bucura să existe mai multe localuri unde nu se fumează, motiv pentru care vara prefer terasele în aer liber, pentru că măcar alea nu țin fumul captiv pentru ca mai apoi să îl inhalez eu și hainele mele.

Noi avem multe legi. E interzis să comercializezi petarde, e ilegal să furi lemnul din păduri, e ilegal să consumi alcool prin parcuri, e ilegal să vorbești la telefon în timp ce conduci, e ilegal să calci linia continuă șamd. Cert este că sunt multe legi care interzic lucruri, însă mulți trăiesc după principiul că legile-s făcute doar pentru a fi încălcate.

Totodată mulți își beau cafeaua alături de o țigară sau două. Alții preferă țigara alături de o bere în timp ce se uită la un meci de fotbal, iar toate astea înseamnă consum pentru localuri. Chiar dacă vine cu țigări de acasă, berea și cafeaua o ia de la localul respectiv. Și așa ajung să mă întreb oare câți dintre patronii de localuri își vor da clienții afară atunci când își aprind câte o țigară în incinta localului.

Să fim serioși acum, se fumează de se rupe prin școli și licee iar voi vă așteptați să nu se mai fumeze prin localuri?

tigara

9 comentarii


 1. Sunt fumătoare dar, sincer, mă deranjează fumul din localuri! Foarte tare! Merg să beau o cafea însoțită de o țigară, maxim două. În jurul meu sunt alți oameni care ”le înnoadă”, cum se spune, și plec de acolo mirosind de parcă aș fi făcut o baie prelungită în nicotină!
  Aș putea foarte bine să beau o cafea (în local, nu acasă) fără să-mi aprind țigara. Sau să ies din local pentru cinci minute, că nu-i mare lucru. Dar în localurile astea intră atâția nefumători care vor să bea o cafea, un pahar de ceva, și pentru asta trebuie să suporte fumul altora. Pe lângă fumurile aferente: ”dacă nu-ți convine, bea-ți cafeaua acasă”. Dacă vreau să mă sinucid (că asta înseamnă fumatul) nu mă oprește nimeni. Dar nefumătorii ce vină au?
  Acum câțiva ani s-a interzis fumatul în tren. Când l-am întrebat pe naș, folosind cea mai mieroasă voce cu putință, ”Chiar nu e voie?”, știi ce mi-a răspuns? Dacă-mi dai și mie o țigară, e voie! :))

  Răspunde

  1. Exaaaact! Îmi place atitudinea ta de fumătoare, iar experiența cu nașul demonstrează faptul că nu se va ridica nimeni să facă scandal.

   Răspunde

   1. Știu cum e să fii nefumător și să inhalezi fumul altora, tata a fumat mult timp dar a avut bun-simț și nu prea fuma în prezența mea – asta nu mă împiedica să-i fac scandal :)) Acum s-au inversat rolurile, deși nici eu nu prea fumez în prezența lui. Cică să văd și eu cum e :))
    De scandalizat se vor scandaliza tot fumătorii, mai ales bărbații pe care nu-i lasă nevestele să fumeze acasă :))

    Răspunde

 2. Intrebare, cei care trag din tigara electronica, sa zicem ca tot fumatori ar fi, acestia au voie sa „fumeze” din vaporizatoarele lor in spatiile inchise ? Intreb pentru ca eu nu am citit legea. Si mai intreb pentru ca acele vaporizatoare (tigari electronice) nu produc decit doar vapori de apa, nu degaja absolut nici un miros. As fi mirat ca celea sa fie categorisite tot la capitolul „tigari” deci sa nu fie permise in spatiile inchise. Asa sa fie ?! …ca la noi, legile si mai ales modul lor de aplicate e total aiurea.

  Răspunde

  1. Nu știu științific vorbind, sau chimic, însă prietenul surorii mele folosește și-s foarte ok, chiar au un miros plăcut. Comentariul tău mă trimite cu gândul la scandalul ăla în care o femeie este agresată în tramvai pentru că fumează electronică.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.