Emotii de licean, primele

Mereu am tratat școala cu indiferență zicând faptul că nu mă învață nimic ci totul învăț singur. Am trecut prin câteva examene deoarece am fost generația care pentru admiterea la liceu a dat examen atât în clasa a 7-a cât și în clasa a 8-a. Bineînțeles că le-am tratat cu ironie și indiferență, și totuși am trecut cu bine.

În timpul liceului nu m-am stresat deloc, am avut și un profil lejer: științe sociale. Astfel am principiul că trebuie să fiu fericit și să nu mă complic cu lucruri mai puțin importante, printre care se află și școala, mai exact liceul pentru că în patru ani de liceu nu am învățat nimic util la școala ci acasă. Poate e mult spus acasă pentru că am stat în casa unor străini, sub acoperișul lor împărțind același aer. Aici însă e altă poveste.

Acum ar fi însă la fel de relaxant dacă examenele pe care urmează să le dau nu ar fi atât de importante. Cu toate că nu sunt chiar atât de importante, nu pentru mine deoarece din spusele unui amic, se poate și fără facultate iar el este un bun exemplu pentru opinia în italic. Totuși vreau să fac o facultate, să intru la buget – cu toate că am dubii – și nu o fac pentru că trebuie ci pentru că îmi place profilul respectiv – despre PR e vorba – și vreau să demonstrez că se poate reuși și cu o facultate inutilă. 

Toată lumea are însă așteptări și nu înțeleg de ce. Nu le-am cerut asta! Nu am nevoie de așteptări cu toate că apreciez încrederea care mi se oferă. Tocmai aceste așteptări mă fac să îmi fie frică, să am emoții. Nu vreau să dezamăgesc și vreau să le demonstrez că pot, cu toate că aceste examene nu sunt în măsură să îmi demonstreze cunoștințele și puterea, iar aici nu mă refer la forța fizică.

Pentru prima oară am emoții și mi-e frică de școală. Vreau doar să mă relaxez și să fac ceva care să mă binedispună astfel încât luni de dimineață să mă trezesc cu gândul mare brânză, niște examene. Vreau să mă trezesc fericit și vesel, să râd și să fac aceleași glume proaste pe care le fac la orice examen.

Multă baftă vă doresc, prieteni !

9 comentarii


  1. Pentru inceput iti urez succes la BAC. O facultate de comunicare/PR nu prea merita, cel putin nu e profitabila. Daca esti bun si stii sa comunci si ai cuvintele la tine risca. Daca nu, alege o facultate tehnica.

    Răspunde

  2. Nu te stresa de ce zice lumea. În momentele acestea tu ești cel mai important pentru tine, nu gura lumii. Baftă și fii sigur că vei reuși !!!! 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.