Acasă Diverse Ce-ar fi să consumăm mai mult românește?

Ce-ar fi să consumăm mai mult românește?

Autor

Data

CATEGORIE

Am tot citit despre o propunere de lege care ar obliga supermarket-urile să pună mai multe produse românești pe rafturi, însă cel mai probabil nu va ajunge realitate prea curând, iar asta nu din vina parlamentarilor numaidecât, ci a consumatorilor care nu se dau în vânt după produsele de la noi.

Avem noi o personalitate pe care mai rar o întâlnim. Vrem numai mașini din Germania, telefoane din America, ne îmbrăcăm cu haine de prin fel și fel de țări mai mult sau mai puțin cunoscute și stăm la rând să mâncăm mâncare chinezească sau după rețete de prin alte țări, în timp ce dacă auzim că un anumit produs este made în România, fugim de el ca de dracu. Și totuși, ne simțim ofensați atunci când mergem într-o astfel de țară și vedem că nu suntem tratați prea ok, iar asta pentru că pur și simplu nu ne respectăm pe noi.

Dacă noi nu o facem, alții de ce să o facă?

Și m-am gândit că nici eu nu mă chinui prea tare să consum mai mult românește, cu toate că eu cred că dacă am face mai mulți asta, atunci oamenii ar fi încurajați să vină cu proiecte și idei faine, pentru că ar ști că vor fi încurajați de consumatori.

De aceea, în următoarea perioadă, voi încerca mai mult să mă orientez către produse românești, atunci când ajung într-un supermarket, și voi posta și pe blog articole despre ceea ce mai consum.

Voi începe însă cu o recomandare de articol, scris de Ioana Radu, despre niște delicatese de la Boromir, companie românească, din câte știu eu.

romania

4 COMENTARII

  1. E greu tare… majoritatea produselor romanesti sunt mai scumpe decat cele din import si normal ca nu sunt prima varianta a comerciantilor. Pe langa asta, oricum nu mai producem mare lucru, am ramas doar o tara de consumatori pentru Europa, unde tot ai nostri muncesc.

    • Depinde acuma.. sunt excepții și excepții. Un exemplu ar fi papucii de la Marelbo, parcă la tine văzusem o poză cu ei, sunt destul de ok la preț decent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente