Acasă Diverse Cine spune povestea și unde e adevărul

Cine spune povestea și unde e adevărul

Autor

Data

CATEGORIE

Zilele acestea s-a viralizat o filmare în care, după un mic accident în Botoșani, un tânăr șofer de BMW scoate o bâtă de baseball din portbagaj și sparge luneta vinovatului, lovește mașina dar și pe șofer. Filmarea a ajuns pe toate posturile TV iar pe un grup mare al șoferilor din Botoșani – Radar Botoșani – majoritatea membrilor au criticat atitudinea tânărului, ba chiar a fost jignit și făcut în toate felurile. La rândul meu am criticat atitudinea acestuia, mai ales după ce la finalul filmării, după ce sparge luneta și agresează șoferul, își sună tatăl să vină să îl ajute, probabil.

99% din cei care au comentat la filmarea respectivă au fost contra celui tânăr și l-au compătimit pe cel mai în vârstă. De menționat ar fi că ambii șoferi erau de etnie romă, asta pentru a vă face o idee. Nu vreau să fiu rasist, dar cred că e important.

Șoferul cu bâta a fost reținut pentru 24 de ore, dar la final a primit doar interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu, deoarece avocatul s-a înțeles cu victima. Tot atunci a apărut în presă faptul că pe hainele tânărului erau urme de picior.

Nu după mult timp apare o a doua filmare pe Radar Botoșani. Filmare făcută chiar de cel în capul căruia s-au spart toate vasele inițial și postată de un prieten pe grup. Din acea filmare reiese faptul că cel în vârstă ar fi fost agresorul mai întâi, fiind foarte vulgar și – din ce reiese din sunetul filmării – chiar și agresiv. Mă gândesc acum că dacă ar fi apărut prima oară al doilea video, toată lumea l-ar fi criticat pe șoferul mai în vârstă. Desigur că acest lucru nu justifică și nici nu justifică reacția celui tânăr, deși privind situația din ansamblu, nu mai pare chiar atât de anormal precum a părut inițial, când filmarea a ajuns pe Facebook.

Până la urmă, oamenii reacționează diferit la nervi, cu mai puțină luciditate. Desigur, nu e o scuză.

Ideea e că de fiecare dată nu trebuie să ne grăbim să judecăm un fapt sau o acțiune după cum ni se prezintă. Asta pentru că nu știm niciodată întreaga poveste. Probabil și multe din știrile de la TV ni se oferă într-un anumit mod și nu e mereu doar adevărul. Știm doar ce vor ei să știm, după principiul crede și nu cerceta.

Adevărul o să fie mereu undeva la mijloc.

conflict

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente