Laptop sau sistem desktop?

Anul acesta probabil că va fi ultimul în care trag de laptopul de la Lenovo. Este un Lenovo Legion de care trag probabil de mai bine de 6 ani. Laptop de gaming, cică, doar că nu a fost prea folosit pentru jocuri video.

De fapt, au fost scurte perioadele în care am tras de el pentru jocuri video. Doar ceva FIFA, League of Legends și PUBG Lite, că ăla principal nu mergea prea bine, ce am jucat.

În rest, în mare parte am folosit doar browserul, Word-ul, mai nou LibreOffice Writer, și Lightroom ocazional. Prin urmare, la o primă vedere cerințele nu sunt foarte mari.

Plănuiesc așadar să investesc încet dar sigur într-un nou PC. Iar asta deoarece laptopul actual sigur nu mai duce prea mult. Deja dă semne de gâfâială, bateria nu mai duce deloc așa că stă mereu la încărcat, iar tastatura a murit de mult. Balamalele au cedat și ele, așa că nu mai este de mult timp portabil.

În prezent, stă pe un suport, ca să fie ecranul mai sus, am atașat la el un monitor – deși și aș fi vrut două – și cam ăsta e sistemul.

Ideea principală ar fi să investesc într-un sistem desktop. Asta mai ales pentru a putea folosi două monitoare sau chiar trei, unul ceva mai mic – pentru divertisment – fără ca laptopul să ocupe loc pe birou. Unitatea va fi, cel mai probabil sub birou, așa că în mintea mea lucrurile arată destul de ordonat.

Chiar dacă nu pot spune că sunt dezamăgit de laptopul actual, parcă nu aș mai investi iar într-un laptop. Pare că durata de viață e o idee mai mică, iar pentru portabilitate am deja un laptop mai ieftin, special pentru deplasări.

În plus, atunci când merg la țară, nu îmi prea arde de tehnologie. Prefer să mă bucur de munca fizică din curte, că tot e destulă. De asemenea, sunt mult mai productiv atunci când sunt acasă, la Suceava.

Un alt argument care mă determină să tind mai degrabă către sistemele desktop este posibilitatea de a comanda componentele pe rând. Cum nu e grabă, pot alege să comand chiar și câte o componentă pe lună, astfel încât până la final să fie gata sistemul.

Cu toate acestea, am văzut că subiectul este dezbătut destul de mult așa că vă întreb, voi ce ați alege: laptop sau sistem desktop?

Distribuie articolul:

8 comentarii

  1. UItă-te cu atenție la ce-ar putea fi schimbat și-l mai poți folosi încă vreo 3 – 4 ani… aceasta numi dacă vrei… eu am folosit 12 ani un laptop de 17″ ca desktop replacement… am renunț la el pentru mobilitate că avea vreo 4 kilograme și un pic… dar încă e funcțional… și dacă-i bag un SSD bate la fundul gol multe produse noi de pe piață.

    Dell XPS M1710

  2. Depinde de nevoile tale. Eu lucrez bine de la PC. Foarte rar de pe laptop. Nu cumpar unul din motive „tehnice”, vreau sa testez cat mai multe, ca sa am si continut pe blog.

  3. Eu am laptop și recomand laptop din simplu motiv că dacă am ceva de muncă pot să-l iau cu mine la o terasă, într-un hotel sau la un restaurant, să-mi comand ceva și să lucrez ce am de lucru.

    HP-urile sunt cea mai veche marcă și sunt Ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.