Skip to content

Între Genesis și MyThemeShop nu există decât diferența de aspect

La concluzia aceasta am ajuns după ce am schimbat tema de pe BlogdeCarti.Ro. Gandindu-ma ca mai sunt și alte persoane care oscilează între Genesis și MyThemeShop, cafeacutaifas.ro fiind doar un exemplu, am zis să vorbesc puțin despre această schimbare.

Genesis sau MyThemeShop?

Până acum Genesis a fost foarte lăudată de către majoritatea bloggerilor, și pe bună dreptate. Arată destul de ok, pentru un blog personal sau un site de prezentare, se încarcă repede și e destul de bine văzută de către Google. Și cam atât, de ceva timp niciun update, nicio schimbare. De asemenea nu mai zic faptul că e mai greu de personalizat o temă Genesis, cel puțin mie așa mi se pare, decât o altă temă.

Pentru că la un moment dat ne mai plictisim de tema pe care o avem, simțim nevoia de a o schimba iar temele de la Genesis sunt asemănătoare între ele, mai ales cele dedicate blogurilor personale și astfel schimbarea nu prea s-ar observa.

Nu zic că Genesis nu e ok, mai ales că pe acest blog am rămas la Genesis. O astfel de temă e foarte bună pentru un blog personal, cu o singură coloană de articole, cu nu prea multe culori și cu nu prea multe widget-uri sau opțiuni de personalizare. Totuși dacă ai un blog de nișă, parcă vrei mai mult. Poate că ai vrea mai multe coloane, widget-uri mai interesante, puțin mai multă culoare șamd.

Ce pierd dacă trec de la Genesis la MyThemeShop?

Absolut nimic. Au trecut vreo 4-5 zile de când am renunțat la Genesis și am trecut la o temă de pe MyThemeShop și nu am observat nicio pierdere. Am avut însă mult de câștigat. În primul rând o temă mai frumoasă, mai interactivă după cum îi zice și numele, care se încarcă la fel de repede și care se vede bine pe mobil.

Traficul a rămas același și nu a depins decât de articolele scrise în zilele respective. Pot spune chiar că au fost câteva creșteri de poziție în rezultatele de căutare Google pe anumite cuvinte cheie, ceea ce mă face să cred că poate temele de MyThemeShop sunt chiar mai bune decât cele de la Genesis. Totuși la acest capitol încă mai fac observații așa că nu luați afirmația mea ca pe o concluzie.

În schimb, m-am bucurat de foarte multe reacții de genul wow, ce temă faină, felicitări pentru temă, ce temă frumoasă șamd. ceea ce mă face să cred că cititorii s-au bucurat de schimbare. E adevărat că și mie îmi place.

Din păcate însă cei de la MyThemeShop nu prea au teme și pentru bloguri personale, cel puțin nu care să fie pe gustul meu, căci aș schimba-o și pe aceasta fără prea multe regrete. Aștept însă cu ce vor mai veni nou, deoarece văd că adaugă deseori câte o temă nouă.

Așadar, Genesis nu e mai bună ca MyThemeShop iar singura diferență dintre cele două distribuitoare de teme wordpress, e cea legată de aspect, cea din urmă arătând parcă mai bine. Poate că MyThemeShop oferă și rezultate mai bune în Google însă nu mă grăbesc să trag concluzii. Astfel dacă oscilați între o temă de la MyThemeShop și una de la Genesis, alegeți-o pe cea mai frumoasă.

wordpress

5 Comments

 1. Coffee Coffee

  Mulțumesc pentru mentionare! Ceva diferente SEO sunt, dar nu as putea sa zic ca vreuna e mai buna.

   • Coffee Coffee

    Am observat ca scad pe unele cuvinte si cresc pe altele cand schimb tema, per ansamblu acelasi lucru. Pare insa ca Mythemeshop are un bounce rate mai bun.

 2. Coffee Coffee

  Acum ca ai avut mai mult timp sa studistudiezi statisticile iti pastrezi opinia?

  • Cam același luru, nu ai nici de pierdut și nici de câștigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.