Instalație de Crăciun cu panou solar?

Dacă tot se apropie sărbătorile de iarnă, iar gospodarii de prin Suceava au aprins deja instalațiile de Crăciun din oraș, am zis că a sosit timpul să caut o instalație pentru la țară.

Îmi plac maxim luminile de Crăciun, mai ales dacă nu sunt aprinse din noiembrie. Prin urmare, în apropiere de Crăciun obișnuiesc să pun instalații peste tot. Nici nu îmi imaginez cum ar arăta curtea mea, dacă aș locui la casă. Sigur ar fi toate luminițele pe acolo.

Atât de mult îmi plac, încât vreau să pun una și la țară, chiar dacă nu locuiesc acolo. Probabil voi da o fugă de ajun și în prima zi de Crăciun, iar apoi o tai, și cam atât. Dar totuși, dacă tot am umplut foișorul cu becuri solare, zic că e loc și pentru o instalație de Crăciun, nu?

Aș pune una cu panou solar, pentru că astfel aș face economii de energie și totodată modul de funcționare ar fi o idee mai practic. Totuși, am o dilemă: vor avea suficientă lumină în decembrie?

Cum zilele sunt adesea posomorâte, mi-e că instalația mea nu se va aprinde mai mult de 10 minute, ceea ce nu prea m-ar bucura.

Am văzut că va fi o astfel de instalație săptămâna viitoare, în LIDL. Am deja niște becuri cu panou solar din LIDL care sunt foarte ok, așa că mă tentează să iau și instalația tot de la ei.

Totuși, am zis ca mai întâi să vă întreb dacă folosiți și mai ales dacă adună suficientă energie în zilele urâte de iarnă. Deci?

Actualizare 13.12.2023: între timp, s-au pus câteva astfel de instalații în câțiva brăduți din parcarea blocurilor din zonă. S-au aprins o zi sau două, iar de atunci nu prea le-am mai văzut aprinse. Panourile par a fi puse prost, dar tot cred că ar fi trebuit să fie aprinse mai mult. Nu știu dacă ele consumă mai mult decât becurile mele solare, ori dacă pur și simplu sunt de proastă calitate, însă cert e că nu reprezintă o combinație acum.

Distribuie articolul:

7 comentarii

  1. M-am gândit și eu…dar nu știu, am la parcare cu panou dar fiind pe senzori e ok, nu necesită multă încărcare. Însă, să ducă o instalație o noapte, posibil să nu încarce destul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.