Recenzie și păreri despre Aquaphor Modern 2

O lungă perioadă de timp m-am folosit cu succes de cana de filtrare de la Aquaphor. A fost o afacere bună, deoarece așa am reușit să consum apa de la chiuvetă fără a simți vreun gust aiurea, cum are în mod obișnuit.

De regulă, schimbam cana ori de câte ori erau epuizate filtrele. Iar asta deoarece era mai ieftin așa. Filtrele separat sunt mai scumpe. În plus, schimbam mereu culoarea cănii, iar astfel mă bucuram și de un nou decor în atmosfera bucătăriei.

Cana nu mai se mai dovedea la fel de eficientă de când am început să consum mai multă apă. Hidratarea este bună pentru slăbit, așa că nu trece zi fără ca eu să consum cel puțin 3 litri de apă. Adesea consum mai mult, așa că și filtrele se duc mai rapid.

Un filtru la cană duce 150-170 de litri de apă sau cel mult trei luni. Ei bine, pe mine mă ținea maxim o lună un filtru. Cu ce consumam eu, cu ce consuma colega… se aduna. Așa că trebuia să cumpăr o cană nouă la 2 luni, în funcție de numărul de filtre cu care venea la pachet. Așa că nu mai era foarte rentabil.

În plus, ocupa spațiu prin bucătărie, mai uitam să pun apă în ea și tot așa. Prin urmare, am decis să fac o schimbare: am cumpărat filtrul de apă potabilă Aquaphor Modern 2.

Sora mea îl folosește, știam că este ok apa de la el. În plus am văzut că există o mulțime de păreri pozitive despre el în secțiunea de recenzii ale magazinelor. Cu atât de multe review-uri pozitive, cum să nu îl cumpăr?

Filtru de apă potabilă Aquaphor Modern 2 – avantaje și dezavantaje

Așa am și făcut. Marele său avantaj este că se montează direct la robinet, foarte ușor de altfel. Prin urmare, apa se filtrează mai rapid, ceea ce înseamnă timp câștigat.

Este mai confortabil de utilizat, iar gustul mi se pare ok. Cel puțin nu simt vreo schimbare de la apa din cană, la cea de la robinetul Aquaphor, să-i zic așa. Iar asta-i de bine. Ba chiar parcă este o idee mai bună.

Dacă beau direct de la robinet, se simte un gust care-mi displace. Prin urmare, filtrul își face treaba, rezolvă o problemă, sunt sigur.

În descriere spune că elimină din apă lucruri nașpa precum clorul activ, produse petroliere, fenol, pesticide și metale grele. Așa o fi, cine sunt eu să-i contrazic?

Capacitatea mare de filtrare este un alt avantaj. 4000 de litri filtrează, ceea ce mi se pare mai mult decât ok. Un an de zile nu ar trebui să am probleme, mă gândesc eu. Există și un contor orientativ deasupra, care la prima vedere mi s-a părut puțin cam ciudat. Apoi l-am înțeles.

Se montează ușor, este simplu de folosit iar schimbarea cartușelor pare a fi la fel de ușor de realizat. Voi reveni cu o actualizare la momentul potrivit. Apropo, se folosesc cartușe Aquaphor B200 pentru apă normală și Aquaphor B200H pentru apă dură.

Să vorbim însă și despre dezavantaje.

Mă obișnuisem cu apa la temperatura camerei, iar cea de acum mi se pare o idee cam rece. Mă voi obișnui eu, sper. O beau din termos, așa că nici vorbă să se încălzească „cu timpul”. Plus că nici nu apucă.

De asemenea, designul nu este cel mai fericit. Filtrul este mai voluminos decât pare în poze. Iar forma sa încurcă montajul pe perete. Dacă era pătrat sau dreptunghiular, era simplu de aplicat o bandă dublu adezivă, pentru a fi fixat pe perete.

În cazul ăsta, trebuie să caut o soluție mai complicată, care va implica, cel mai probabil, găurirea peretelui, ideea care nu mă prea încântă. Momentan stă pe un colț de chiuvetă, aproape de aragaz, așa că probabil că nu voi mai putea folosi ochiul de dimensiune medie. Și tocmai ăla îmi plăcea cel mai mult!

Fiind mare, ocupă spațiu suficient, așa că de asta este necesară o soluție de fixare pe perete.

Apoi, citesc la Alin că e nevoie de un jet de apă mai mic pentru o filtrare bună. Voi ține cont de asta.

Per total, mi se pare o afacere bună și nu cred că mă voi răzgândi cu timpul. Rămâne de văzut însă.

Ce soluție de filtrare a apei folosiți?

Distribuie articolul:

8 comentarii

 1. Folosesc așa ceva de cel puțin 3 ani și chiar pare să fie ce trebuie. Între timp am mai convins câțiva prieteni să-și ia la fel și par să fie mulțumiți.

  Sunt curios cum ar ieși apa de la filtru când o duci la un centru de testare. Până la urmă cât de rău poate să fie? Sunt mulți care consumă direct de la robinet fără niciun filtru.

  • La cât timp schimbi filtrele tu? Să mă asigur că am înțeles bine cum funcționează acel „contor”. Ai găsit un mod mai smart de a-l instala, pe perete poate?

   Ar fi interesant de făcut un astfel de test. O fi scump oare? Știu că erau niște teste la un moment dat, pe care le puteai cumpăra. Mă tentează ideea de a face un material pe subiectul ăsta.

 2. Cam la 10 luni, dar nu am observat vreo diferență de gust. Contorul acela e pur orientativ, ca un reminder să nu uiti când trebuie să schimbi filtrul.

  Nu cred că ai cum poziționezi filtrul mai bine, tot lângă chiuvetă îl țin și eu.

  Cât despre teste știu și eu că erau unele pe care le comandai și veneau niște hârtii care se colorau în funcție de ce reacție chimică avea loc. Interesante ar fi niște analize de laborator.

  • Sigur, gustul e cel mai clar semn că e nevoie de o schimbare de filtre. Am văzut că unii l-au fixat cu ceva coliere.

   Am găsit acum pe internet ceva laboratoare. Mă gândesc să fac chiar un articol pe tema asta.

 3. Am cană de filtrare de la Aquaphor, n-am prea folosit-o, mie îmi place gustul, dar colegul… e mai pretențios. Preferă apa plată, chiar dacă o cară la etajul 4. Mi-a argumentat ceva că minerale, săruri, d-astea (nici nu mai țin minte). Chiar sunt curioasă cum ies testele alea. Cât o să mai care apă de la magazin, că nu întinerește 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.