Acasă Imi place Înainte de a spune că în România presa e de rahat, citește...

Înainte de a spune că în România presa e de rahat, citește asta!

Autor

Data

CATEGORIE

Da, o mare parte din presa din România publică știri cu titlul WOW, Senzațional și Nu o să-ți vină să crezi, iar subiectele sunt de fapt niște nimicuri. Dar niciodată nu trebuie să generalizăm, iar eu unul am fost mereu deranjat de fiecare dată când am văzut că se generalizează. Motiv pentru care știu că în România există presă de calitate.

Un bun exemplu în acest sens este Casa Jurnalistului, o comunitate de reporteri independenți care, atunci când publică un reportaj, o investigație sau ceva asemănător, te face să citești cu sufletul la gură. Iar asta nu pentru că ar folosi cuvinte care să-ți fure privirea, ci pentru că nu sunt genul de reporteri care dau copy paste și apoi publică, ci muncesc până le dau sudori pentru a scoate un material demn de o presă de calitate. Dar totuși, cuvintele mele sunt prea slabe pentru a-i descrie, de aceea vă invit să citiți mai multe despre ei aici.

Mai mult decât atât, e un site unde nu vei găsi reclame, ceva ce vezi mai rar la noi. Supraviețuiesc însă datorită acelor cititori care știu că internetul nu e chiar atât de gratuit precum pare, iar conținutul de înaltă calitate se obține greu, prin multă muncă dar și investiții de timp și de bani. Supraviețuiesc datorită cititorilor care donează și da, avem și așa ceva la noi.

De aceea zic că, înainte de spune că presa de la noi e de rahat, ar trebui să-ți alegi presa de calitate, și nu de consum. De asemenea, dacă vrei ca presa din România să fie în mare parte de calitate, cred că ar trebui să fii genul de cititor care încurajează presa de calitate, donând, sau dând share articolelor demne de împărtășit, nu tuturor articolelor scrise de pe WC.

Eu unul susțin această presă de calitate și încerc să o fac cum știu eu mai bine: încurajând și scriind despre. Acum, Casa Jurnalistului dorește să facă o așa zisă școală de jurnaliști iar pentru asta au nevoie de susținerea celor care vor presă de calitate la noi.

Mai exact, este vorba despre o inițiativă care presupune donații prin intermediul platformei de crowdfounding Patreon.Com. În funcție de numărul de donatori, va crește și numărul de elevi, motiv pentru care chiar vă invit să ajutați și voi chiar și cu un dolar. Asta dacă vreți să avem mai mult jurnalism de calitate, și mai puțin jurnalism de 2 lei.

Deci, te plângi în continuare că avem un jurnalism de rahat, sau te implici pentru un jurnalism de calitate, donând?

casa jurnalistului

Logo preluat de pe pagina de Facebook a Casei Jurnalismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente