Ia cu clor
Apa cu clor e vedetă zilele astea. Am văzut că în București, prin nu știu ce cartier, apa are mai mult clor decât ar trebui. Atât de mult încât nu se recomandă pentru consum, baie, gătit.
Recomandarea mea ar fi să folosească bere. E bună de băut, se mai folosește și la gătit, iar baia cu bere are multe efecte terapeutice. Deci, de ce nu?
Lăsând gluma la o parte, probabil că treaba e destul de nasoală. Să cumperi apă pentru consum nu e mare brânză. E vreo 2-3 lei un bidon de apă. O poți folosi și la gătit. Dar pentru baie cu siguranță e nevoie de mai multă apă, deci mai mulți bani și mai mult efort. Pân` la urmă, cum o încălzești?
Am crescut la țară cu apă de la un robinet care primea apă de la niște izvoare. Iar când am mers la liceu, nu mi-am cumpărat apă decât în primele săptămâni. N-am avut nici o problemă cu cea de la robinet.
Am schimbat câteva gazde prin Botoșani și de fiecare dată am băut apă de la robinet. Apoi în Iași, la prima chirie era nașpa. Era nașpa tot blocul și cartierul de fapt. Dar după ce m-am mutat, nu am mai avut treabă.
La Suceava la fel, apa e ok.
Între timp, robinetele de la țară nu mai au apă de la izvoarele alea, ci s-a tras apă curentă cu apă din Prut, apă în care nu se simte clorul. Deși ai meu ziceau că e nasoală la început, mie mi s-a părut ok.
Să cumperi apă săptămânal pentru consum nu pare a fi exagerat de scump. Totuși, e incomod. Mă refer că trebuie să faci o investiție să-i pui bidonului un robinet d-ăla la 5 lei. Robinet care parcă nu ni se leagă niciodată de mână.
Întrebarea e: cât de sănătoasă este apa de la robinet?
Vorbeam, la un moment dat, cu cineva de la noi care se ocupă cu apa și ne spunea că ce pleacă de la ei e foarte, foarte ok. Problema e transportul, țevile neschimbate de zeci de ani de zile!
Le schimbă, după ce pune oleacă de asfalt sau pavele, să aibă ce sparge.