Acasă Diverse Mai merge treaba cu Fake News?

Mai merge treaba cu Fake News?

Autor

Data

CATEGORIE

Ascult Digi FM aproape în fiecare zi, mai ales matinalul. Astăzi s-a vorbit puțin despre Fake News, anume despre un caz concret.

Ceva site de știri a postat un articol, destul de detaliat cică, conform căruia Nicolae Furdui Iancu ar fi murit. Iar românii au pus botul. Aproximativ 17.000 au dat share, like, au citit șamd.

Și bineînțeles că nu a murit, însă o astfel de știre ar putea face suficient de mult rău.

De o vreme, pe Facebook-ul meu nu au mai apărut articole din categoria fake news. Însă nu știu dacă acest lucru se datorează măsurilor pe care Facebook a anunțat că le va lua, sau a faptului că am încercat să mă feresc de oamenii care nu știu să verifice o știre. Le-am dat unfriend sau unfollow dacă era totuși o persoană cunoscută.

Fenomenul de Fake News este însă unul de amploare și este dăunător. Se face foarte multă propagandă astfel dar am văzut că se promovează și fel și fel de remedii miraculoase pe care lumea le crede și probabil le pune în practică.

Așa că mă întreb: ce s-ar putea face mai concret cu aceste site-uri?

Pe lângă faptul că rețelele de socializare ar trebui să se implice și mai mult în stoparea fenomenului, cred că măsurile ar trebui luate la un nivel ceva mai înalt.

Firmele de hosting ar trebui să se facă și ele responsabile de conținutul promovat de unele site-uri. Iar odată ce un site a fost raportat ca fiind de știri false, contul să fie suspendat.

Ușor-ușor cu siguranță s-ar mai reduce acest fenomen. Cu siguranță ar putea fi luate și alte decizii, iar asta cât mai curând.

Articolul precedentIa cu clor
Articolul următorImportanța alegerii oalelor potrivite

2 COMENTARII

  1. Problema nu e la site-uri e la oameni. Dacă oamenii sunt proști nu-i schimbă nimeni. Dacă nu e un site obscur e o televiziune, un radiou sau vreo gazetă. Fake News n-au apărut din senin, au existat din totdeauna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn...

Comentarii Recente