Skip to content

Nu e chiar asa rau sa citesti cartea dupa ce ai vazut filmul

După cum bine știți, mă lăudam într-un articol anterior că dețin toate cărțile – apărute – din Cântec de gheață și Foc de George R.R Martin. Ei bine, eram puțin indecis înainte de a deține cărțile deoarece mi-am cam luat spoiler de la serial așa că mă gândeam că nu ar fi avut farmec să încep să citesc cărțile. Totuși după ce le-am primit am zis să le dau o șansă.

Am început cu Urzeala Tronurilor, primele cărți din serie, și am fost uimit să văd că mă bucură la fel de mult precum o făcea serialul. Sincer să fiu, mai întâlnisem senzația atunci când am citit Hobbitul și mă bucur oarecum că o reîntâlnesc.

Faptul că ai văzut filmul nu e un motiv pentru care nu mai trebuie să citești cartea deoarece aceasta vine cu detalii pe care nu le observi sau chiar nu sunt prezentate în film. De asemenea filmul nu respectă 100% acțiunea cărții astfel încât vine cu modificări așa că te poți bucura de acțiunea așa cum a fost ea scrisă în carte.

Așa am făcut și eu. M-am bucurat de detaliile pe care în serial nu au fost prezentate precum și de acțiunea originală. De asemenea a fost plăcut și pentru că știam deja cum arată personajele dar și spațiile unde se petrece acțiunea, astfel încât mi-a fost mult mai ușor să îmi imaginez scenele și descrierile din carte.

Zilele acestea sper să termin și cartea a II-a din Urzeala Tronurilor pentru a avansa cât mai mult în povestea seriei și să ajung în punctul care serialul încă nu a reușit să ajungă.

Pe final țin să recomand aceste cărți deoarece sunt de 10 ori mai bune decât serialul și chiar merită citite, în ciuda numărului mare de pagini.

 

5 Comments

  1. Da, să citești o carte e mult mai plăcut, mai ales dacă ai o imaginație bogată. 😀 Eu, când citesc o carte, încep să îmi imaginez personajele și câteodată încerc să le intuiesc următoarele mișcări. 🙂

    • Eu unul nu prea am o imaginatie bogata, de aceea spun ca m-a ajutat filmul.

  2. Mara Mara

    Eu am început întâi să citesc cărțile, apoi cineva mi-a zis și de serial. Am văzut doar câteva episoade, numai cât mă enervam :)) Am rămas doar la cărți, cu adevărat, de 10 ori mai bune. Sunt la mijlocul volumului doi, Urzeala tronurilor, și nu mai am răbdare să încep următorul volum. Se citesc ușor și te țin mereu conectat. Chiar merită citite.

    • Mereu cartile sunt mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.