Forță de muncă din Asia în România

Am văzut o postare interesantă pe un grup despre construcții. Mai exact, un nene anunța că poate aduce oameni din Asia pentru muncă, fără comision, nefumători, meseriași în diferite domenii, nu consumă alcool șamd. Angajații sunt aduși în 2-3 luni de zile, oameni serioși, dar pot fi schimbați la o adică.

Nimic nou până aici, nu m-a interesat atât de mult oferta, ci mai degrabă comentariilor compatrioților noștri.

Au fost comentarii de genul „de români își bat joc”, „ne strică salariile”, „pică tavanul în urma lor”, „nu-s meseriași ca noi”, „de ce nu angajați români” și altele d-astea. Te ia durerea de cap când vezi astfel de comentarii, nu altceva.

Cu toate acestea, când ai nevoie de un om la muncă, nici urmă de ei. Pretențiile sunt mari de numa-numa, iar rezultatele invizibile ori demne de portofoliul lui Dorel.

Mândri suntem, nevoie mare, orgolioși… nici nu mai zic, însă când vine vorba de muncă, mulți dispar precum măgarii în ceață. Iar dacă vin alții să facă munca în locul lor, brusc sar ca fripți.

Se întâmplă astfel de lucruri și la alții, ori numai noi suntem atât de patrioți și de căpoși?

Eu sunt de părere că forța de muncă din afară e bine-venită, mai ales dată fiind criza pe care o regăsim probabil în toate domeniile, de la agricultură sau construcții, la domenii ce implică muncă de birou.

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Sunt si foarte muncitori asiaticii si foarte profesionisti . Am vazut la anvelopari de blocuri foarte multi asiatici si am ramas masca sa vad cat de mult muncesc si cat de profesionisti sunt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.