Skip to content

Declarația 600. Tic tac

Până acum nu prea aveam treabă cu declarațiile și ANAF-ul, pentru că știam că trebuie doar să aștept decizia de impunere pentru a plăti taxele, însă din acest an se pare că guvernul ne vrea ocupați. Pe noi ăștia care nu vrem să urmăm același clasic drum, job și cam atât, ci căutăm și alte surse de venit. Totul prin declarația 600, declarație care a venit ca o necunoscută pentru foarte mulți. Chiar și pentru mulți dintre angajații ANAF.

Teoretic aceasta ar trebui depusă până pe 31 ianuarie, deși am văzut la știri zilele trecute că s-ar dori amânarea acestui termen. N-ar fi rău, deloc, că până atunci mă mai lămuresc și eu ce și cum. Am văzut o știre că s-ar putea depune acuma și online, însă la cum funcționează toate sistemele astea de la stat, tare mă tem că trebuie totuși să ajung și pe la ANAF să scot vreo hârtie ca să pot depune declarația online.

O să mai amân puțin până la sfârșitul săptămânii, iar apoi probabil îmi voi face curaj să mă așez la coadă. Voi, cei pe persoană fizică, ați depus declarația?

declaratia 600

4 Comments

  1. Doar pe juridic am depus. Pe fizic nu e cazul. 🙂 De fapt, a făcut-o contabila.
    Eu zic că se uniformizează piața de oameni liberali. Totuși, măcar de ar comunica bine sistemele între ele. M-am săturat să mă plimb cu hârtii de colo colo că sunt la dosar și au nevoie și alții. An de an faci aceleași lucruri, demonstrezi una sau alta. 🙂

  2. Au amânat-o până la 31 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.