Cum sa-ti alegi tema blogului

Cu toate ca, atunci cand vine vorba de bloguri, cel mai important este continutul, de cele mai multe ori atunci cand ne facem blog pierdem cateva zile pentru a gasi o tema frumoasa si pentru a o configura dupa bunul plac. In tot acest timp am putea scrie doua articole care ar fi mult mai utile pentru cititori. Personal am facut aceasta greseala de a-mi tot schimba tema cat mai des deoarece nu gaseam ceva care sa-mi placa. Apoi am folosit niste criterii care sper sa va fie si voua de folos.

1. Alege culori placute

culori placuteDaca alegi o tema care sa-ti placa doar tie atunci sa nu te astepti sa ai prea multi cititori. Tema aleasa nu trebuie sa aiba prea multe culori incat sa fie greu de citit. Culorile cele mai placute cititului sunt alb si albastru (in cazul meu) sau in general combinatii de alb si alte culori, unde albul reprezinta culoarea de fundal. De asemenea iti recomand sa eviti fundalul negru deoarece albul pe negru este destul de greu de citit.

Un exemplu „asa nu” este mult prea cunoscutul Radu F Constantinescu care are un blog negru iar articolele sale sunt greu de citit. Cu toate astea insa omul are o multime de vizite insa asta nu e treaba mea. Totusi cu siguranta daca ar avea o tema mai placuta, numarul vizitelor ar fi mai mare.

2. Tema trebuie sa fie cat mai simpla

simpluCand spun „tema trebuie sa fie simpla” ma refer la meniuri si sidebaruri. Cititorul nu trebuie sa se piarda prin bannere publicitare, link-uri si zeci de meniuri deoarece daca se va intampla acest lucru cu siguranta nu va reveni prea curand pe blog. Fa in asa fel incat organizarea blogului sa fie cat mai simpla. Meniul sa fie intr-un loc vizibil iar categoriile la fel. Astfel o structura cat mai simpla = cititori mai multi.

Aici nu am gasit un exemplu „asa nu” insa cu siguranta ati prins ideea.

3. Cauta o tema responsive

tema responsiveTemele Responsive sunt destul de recent aparute insa au capatat o atentie foarte mare. Aceasta atentie este datorata si faptului ca internetul este accesat din ce in ce mai mult de pe dispozitive precum tableta si telefonul mobil. O tema responsive este aceea care se adapteaza ecranului dispozitivului astfel incat sa poata fi citita nu numai de pe laptop ci si de pe ecrane mai mici. De asemenea am impresia ca si Google va tine cont de acest aspect.

 

4. Ai bani ? Cumpara o tema premium

premiumDaca doresti sa investesti putin mai mult in blog atunci trebuie sa cumperi o tema premium. Avantajul acestora este faptul ca au un aspect placut dar sunt si foarte bine optimizate din punct de vedere SEO  (exista insa si exceptii). Totodata o tema premium este de cele mai multe ori si Responsive. Astfel vorba aia, dai un ban dar stai in fata!

5. Cere parerea cititorilor

 

cere opiniaIn cazul in care nu vrei sa ai cititori pe blog atunci poti sa ignori acest aspect insa daca vrei ca blogul tau sa fie usor de citit atunci trebuie sa le ceri opinia cititorilor deoarece aceasta este cea mai importanta. Astfel ii poti intreba in privat pe Facebook sau pe e-mail dar poti scrie si un articol prin intermediul caruia sa ii intrebi ce si cum sa faci la tema ta.

Asadar daca vei tine cont de acesti pasi cu siguranta vei reduce timpul dedicat cautarii temei „perfecte”.

 

Distribuie articolul:

9 comentarii

  1. Sunt multi factori de influenta, cand alegi o tema eu cred ca in primul rand de uiti la aspect iar pe urma la organizarea temei pe partea tehnica. Consider ca articolul tau e foarte util.

    • Sunt probleme cu care m-am intalnit eu atunci cand am fost nevoit sa imi aleg tema. De asemenea daca as fi nevoit sa imi caut o tema noua as tine cont de aceste criterii. L-am scris cu speranta ca poate cuiva ii va fi de ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.