De ce iubesc orasul Botosani

Am tot zis pe acest blog și voi zice mereu când voi avea ocazia că sunt un botoșănean și mă mândresc cu acest lucru. Botoșani e un oraș destul de mic pe care îl poți traversa la pas în doar două – trei ore în funcție de mersul fiecăruia.

De loc nu sunt de aici din oraș ci respir acest aer de patru ani de zile, de când am început și școala, și văd că începe să-mi placă tot mai mult pe timp ce trece.

Îmi place Botoșani în primul rând pentru că nu e un oraș foarte mare. Astfel dacă un prieten îmi zice că merge până la Carrefour iar eu mă plimb prin zonă probabilitatea e foarte mare de a mă întâlni cu el. De asemenea probabilitatea de a te întâlni cu o persoană cunoscută în timpul unei plimbări este foarte mare deoarece Botoșani este un oraș mic, dar îmi place așa.

Liniștea este o altă calitate de care se bucură acest oraș. Cu toate că timp de 4 ani de zile am schimbat vreo trei cartiere, în fiecare m-am putut bucura de liniștea necesară pentru a putea citi o carte sau pur și simplu pentru a-mi auzi gândurile. Îmi place Botoșani pentru că e un oraș liniștit.

Orașul Botoșani se bucură de o istorie foarte faină și de oameni, botoșăneni bineînțeles, cunoscuți în toată lumea. Desigur că mă refer la scriitorul nostru Eminescu, la compozitorul – și nu numai – Enescu, pictorul Ștefan Luchian, academicianul Nicolae Iorga dar și Ovy, interpret Botoșănean care aseară a cântat pentru Romania la Eurovision și a cântat chiar foarte fain zic eu. Botoșani are oameni faini.

Îmi place că în Botoșani lipsa spațiilor verzi nu reprezintă o problemă. Indiferent unde te-ai afla în oraș vei avea la cel mult 10 minute un parc în care să te relaxezi sub umbra unor castani. Îmi plac Parcul Mihai Eminescu, Parcul Tineretului, Curcubeului și toate celelalte. Botoșani are spații verzi.

Dacă am nevoie să cumpăr o carte am două mari opțiuni: Carrefour sau Mall-ul. Ambele complexe comerciale dispun de câte o librărie foarte mare din care nu ai cum să nu-ți găsești o carte a cărei poveste să te hipnotizeze. Îmi place Botoșani pentru că are multe magazine.

O limonadă pe timp de vară e foarte bună, mai ales atunci când este băută pe o terasă sub o umbrelă. Fie că mergi în Endo, în Galacsy, în Grand Irish Pub sau în Wenge, în Botoșani vei găsi mereu un local pe placul tău.

Îmi place fotbalul. E sportul meu preferat. FC Botoșani a promovat sezonul acesta în Liga 1 și s-a descurcat foarte bine încât va rămâne și sezonul următor. Botoșănenii sunt sportivi.

Ca o concluzie pot spune că îmi place foarte mult oraș deoarece chiar ai ce face în Botoșani. Sunt o mulțime de pub-uri în care poți ieși, parcuri în fiecare zonă a orașului, magazine din care poți cumpăra tot ce ai nevoie dar și oameni faini.. lume bună așa cum îmi place mie.

 

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Ai şi librăria 8, vis-a-vis de CEC Bank, cu o gamă la fel de variată în materie de literatură şi nu numai.

    • Hmm, cred că m-am uitat de multe ori în vitrinele sale însă nu am vizitat-o și în interior. Îi voi face o vizită, mulțumesc.

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.