Skip to content

Botoșăneni, voi ce știți despre orașul vostru ?

Last updated on 11 aprilie 2019

Întrebarea aceasta mi-am pus-o înainte de a merge la blogmeet. Răspunsul l-am aflat după acesta: destul de puține lucruri.

După o oră și jumătate m-am simțit mai botoșănean decât eram înainte de a merge la acest blogmeet. Iar aici trebuie să mulțumesc Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani care ne-a oferit nouă, bloggerilor botoșăneni, o scurtă prezentare a câtorva obiective turistice din oraș.

Pe scurt, ni s-a prezentat centrul vechi al orașului Botoșani și am aflat că acest oraș a fost unul din cele mai mari târguri din regiunea Moldova astfel se justifică și denumirea de târg pe care o folosesc cei mai în vârstă atunci când merg în Botoșani. De asemenea am mai aflat că în beciurile – pe care aș dori să le vizitez – de sub centrul vechi aceștia își țineau mărfurile însă se foloseau de acestea și pentru a se ascunde atunci când era nevoie.

Chiar am aflat doar lucruri interesante și din câte am înțeles am fost primele persoane la cârma ghidului respectiv (din păcate i-am uitat numele). De aceea eu vă îndrum ca atunci când aveți câteva ore libere să mergeți pe la acest centru aflat în centrul vechi și să cereți să vi se prezinte și vouă acest oraș frumos. Prețurile nu sunt chiar foarte mari.

Totodată au și un site unde puteți găsi mai multe informații interesante legate de orașul Botoșani.

Așadar, recomand fiecărui botoșănean dar și persoanelor care vizitează orașul, să meargă la acest centru și să solicite un ghid turistic.

 

Sursă imagine: Wikipedia

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.