Astăzi începe uniFEST Iași

Dacă ești student în Iași atunci cu siguranță ai văzut pe Facebook cel puțin o poză despre uniFEST Iași. Ei bine dacă nu ai auzit încă nimic despre acest eveniment, mă simt dator să îți spun eu câteva lucruri.

UniFEST Iași începe chiar azi și cuprinde mai multe evenimente care vor ține nici mai mult nici mai puțin de 10 zile. Mai exact, începând de azi până pe 14 noiembrie, în fiecare zi va avea loc câte unul sau mai multe evenimente marca uniFEST.

4 noiembrie

În prima zi de uniFEST Iași, adică azi, de la ora 17.00 va avea loc o paradă cu mesajul „Manifest pentru cultură” ce va porni de la Universitatea „Al. I. Cuza”, corpul A și din Tudor Vladimirescu, mai exact din parcarea Facultății de Chimie și Protecția Mediului. De aici toți cei prezenți vor pleca spre Universitatea de Medicină și Farmacie iar mai apoi se vor îndrepta către Piața Palatului Culturii unde la ora 19 vor cânta cei de la Fără Zahăr.

5 noiembrie

Studenților le place fotbalul așa că în cadrul evenimentului uniFEST se află și un campionat de fotbal. Acesta are loc pe 5 respectiv 6 noiembrie la Baza sportivă UTI. Doritorii trebuie să fie prezenți acolo la ora 14.00.

Tot pe 5 la Teatru Fix are loc un spectacol de 4 ore. Mai exact aici studenții de la Universitatea de Arte „George Enescu” vor susține examenele de la secția de Regie și Actorie.

6 noiembrie

Acest eveniment își propune promovarea culturii așa că pe 6 noiembrie vor avea loc mai multe vizite în acest scop. De la orele 14:00 participanții vor putea vizita muzeele din cadrul Universității „Al. I. Cuza”.

7 noiembrie

Pe data de 7 noiembrie se ascultă folk. Mai exact în această zi va avea loc Maratonul de Folk care începe de la ora 18.00 în parcarea Iulius Mall.

8 noiembrie

Pentru mine data de 8 noiembrie este foarte importantă deoarece ăn această zi poți face schimb de cărți cu alți studenți. Pe 8 noiembrie uniFEST organizează un Book exchange care începe de la ora 10.00 la punctele de informare uniFEST din Tudor și Copou precum și la anticariatul Grumăzescu.

Tot pe 8 noiembrie au loc acțiuni de ecologizare. Acestea încep la ora 14.00 și îș propun colectarea deșeurilor din campusurile universitare. Tot ce trebuie să faci este să mergi în Tudor, Copou sau la Agronomie iar organizatorii îți vor asigura toate materialele necesare.

Ziua de 8 noiembrie va fi o zi lungă deoarece va avea loc o nuntă. Este vorba despre evenimentul „Nuntă`n Unifest” care are loc pe o scenă amplasată în parcarea de la Iulius Mall. Acest eveniment va îmbina tradiția și umorul românesc.

9 noiembrie

Ziua de 9 noiembrie începe cu un cros studențesc a cărui start va fi de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”. Acesta începe de la ora 12.00.

Tot în această zi va avea loc și evenimentul numit „Studenții au talent”, un concurs de afirmare și promovare a talentelor pe care studenții ieșeni le ascund. Astfel dacă și tu ești un student cu talente ascunse atunci ești așteptat pe 9 noiembrie de la ora 18.00 în parcarea de la Iulius Mall.

Distracția este cuvântul care descrie cel mai bine un student din Iași. Astfel tot în această zi va avea loc un concurs dedicat DJ-ilor amatori care vor să se afirme. Concursul va avea loc tot în parcarea de la Iulius Mall de la ora 20.00.

10 noiembrie

Ziua de 10 noiembrie este dedicată sportului, în această zi având loc evenimentul numit „Distracție prin sport”. Acesta va organizat la ora 18.00 la Baza sportivă UTI și va cuprinde mai multe jocuri amuzante.

11 noiembrie

Este foarte important ca atunci când ești student să faci voluntariat. Despre această temă se va vorbi pe data de 11 noiembrie la ora 12.00 în Aula Universității „Petre Andrei” din Iași.

La ora 16 în Aula Magna a Universității „Al. I. Cuza” de la ora 16.00 va avea loc o altă discuție, de data aceasta despre cultură.

De când am venit în Iași am văzut o mulțime de fete frumoase ceea ce întărește ideea că moldovencele sunt cele mai frumoase. Sunt sigur că și la concursul MISS UNIFEST, studenții se vor putea bucura de prezența multor studente frumoase. Acest eveniment va avea loc în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților de la ora 19.00 iar la sfârșitul evenimentului toți spectatorii sunt invitați în Wunderbrau 365 la un afeterparty unde vor fi prezenți și cei de la Pub Animals.

12 noiembrie

Pe 12 noiembrie va avea loc deschiderea Festivalului de film de sturt metraj numit FILMSTUD. Acesta are loc tot la Casa de Cultură a Studenților și începe la ora 19.00.

13 noiembrie

Pe data de 13 se va râde mult. Asta datorită evenimentului Umor`n`Iași care are loc în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților unde va fi un show de stand up comedy.

14 noiembrie

Pe 14 noiembrie se încheie întreg festivalul numit uniFEST. Festivitatea de încheiere va avea loc în Wunderbrau 365 unde la ora 22.00 va începe o petrecere.

Așadar, dragi studenți ieșeni sper să nu vă aud că vă plictisiți în următoarele 10 zile deoarece, din câte puteți vedea, uniFEST vă pune la dispoziție mai multe activități care mai de care mai interesante gratis, nu degeaba!10556506_779258072131764_567611537176989251_n

 

 

 

Distribuie articolul:

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.