Cumpărați lucruri de la târgurile de vechituri?

Știu că prin țară sunt organizate deseori târguri de vechituri în weekend, mai ales duminica. În Suceava nu cred că există un astfel de târg, sau cel puțin nu am aflat eu de el. Nici prin Botoșani nu știu să fie.

Cu toate acestea, în fiecare lună există un astfel de eveniment la Shopping City, adică la Carrefour. Timp de un weekend, vei găsi o mulțime de tarabe de la care poți cumpăra lucruri mai mult sau mai puțin interesante, la prețuri chiar bune și uneori de o calitate peste piața actuală.

Recunosc că nu de puține ori am căscat gura la aceste târguri, însă de prea puține ori am cumpărat ceva. Nu că nu ar fi fost lucruri care să mă atragă, ci mai degrabă din cauza politicii lor de a vinde.

Puțini sunt cei care afișează prețul pe produse, iar ideea de a mă băga în seamă pentru a întreba cât costă nu mă încântă prea mult. Iar asta deoarece după aceea mai mult ca sigur voi fi sâcâit cu informații pe care nu doresc să le cunosc.

Totuși, în ultima vreme am decis să ies mai des din zona mea de confort și să mă bag în seamă. Așa că am cumpărat o tablă de șah, că tot voiam să cumpăr una. Apoi, am pus ochii pe mai multe lucruri pe care vreau să le pun în foișor, însă am amânat achiziția lor pentru mai târziu.

De exemplu, am văzut niște ceasuri vechi foarte faine și cum ne trebuie unul acolo, să nu fim mereu cu ochii pe telefon și nici să nu așteptăm să auzim ora la radio, probabil că vom cumpăra unul. Că tot veni vorba, plănuiesc să mai iau un aparat radio pentru bucătărie, tot din târgul de vechituri. Pusesem ochii pe un Sony vechi, metalic, care părea destul de ok, dar am amânat.

Sunt și alte lucruri care ar putea fi utile sau care ar crea un decor plăcut, așa că probabil că vom aloca un buget pentru cumpărături de la vechituri, în viitor.

Cum nu sunt târguri prin zonă, m-am înscris în majoritatea grupurilor de vechituri de pe Facebook. Și am făcut câteva achiziții de-a lungul timpului. Am luat niște burghie Makita la preț de 2-3 beri, ochelari de protecție pentru bricolaj și niște mânere foarte faine, pe care le voi folosi la ușile dulapurilor de la grătar. Astea sunt achizițiile cele mai recente, însă am mai luat lucruri de-a lungul timpului, ale căror calitate nu m-a dezamăgit.

Ați mers la astfel de târguri? Cu ce achiziții vă puteți lăuda?

Distribuie articolul:

6 comentarii

  1. Nu am mers la târguri de vechituri dar s-a mai întâmplat să trec pe lângă comercianți care comercializau. Nu am cumpărat nimic.

    Am destule în pod rămase de pe timpul buncilor. Multe am aruncat cum ar fi TV cu lămpi sau radio din ăla cu plăci, inclusiv plăcile. Acum îmi pare rău că am înțeles că unele sunt destul de scumpe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.