Cum te înscrii în spațiul privat virtual ANAF

După înființarea PFA-ului despre care am vorbit în acest articol, am început să mă documentez în stânga și-n dreapta despre pașii pe care ar trebui să îi urmez după această înființare.

Sunt destul de multe articole pe internet pe această temă, așa că numai dorința de informare să fie, că informații există suficiente. Ei bine, un prim lucru pe care ar trebui să îl faci după înființarea PFA-ului, ar fi să te înscrii în spațiul privat virtual ANAF.

Practic, pare a fi un cont pe platforma lor, acolo unde mai apoi vei încărca documente de tot felul, printre care și declarația unică. Este deci încercarea de digitalizare a celor de la ANAF și mi se pare bine-venită.

Ghid pentru înscrierea unui PFA în spațiul privat virtual ANAF

Dintre toți pașii necesari după înființarea PFA-ului, înregistrarea în spațiul virtual mi s-a părut cel mai ușor de făcut. Drept urmare, am intrat pe acest link și m-am apucat de treabă.

Am ales opțiunea de înregistrare cu parolă deoarece mi s-a părut a fi cea mai comodă opțiune. De asemenea, am ales identificarea vizuală, ce ar trebui să aibă loc în seara asta la 17:30, nefiind un mare fan al statului la coadă pe la ghișeu. În acest caz, sunt următoarele secțiuni de completat:

formular înregistrare PFA în SPV

Dar asta nu e tot. După ce apeși pe da, va apărea o continuare a formularului:

Completezi și datele respective, după care trebuie să apeși pe butonul continuă.

Odată înregistrat contul, trebuie să te programezi pentru identificarea vizuală. Sigur, mai există și opțiunea de a merge la sediu dar… de ce ai face asta? Primești un mail cu un link pe care trebuie să îl accesezi și ajungi aici:

Apasă butonul continuă, bifează persoane fizice (dacă ai nevoie de înregistrarea în spațiul privat virtual ANAF pentru un PFA, la fel ca în cazul meu) apoi apasă butonul PROGRAMARE ONLINE, iar apoi completează următoarele secțiuni:

Trebuie să ai în vedere că programul poate fi diferit de la o zi la alta. Am fost surprins să văd că mă pot programa la 17:30.

Programarea pentru identificarea vizuală ar trebui să aibă loc diseară la 17:30, prin aplicația Zoom. Sunt curios cum va decurge, așa că sigur voi reveni fie cu o actualizare a acestui articol, fie cu unul nou. Cel mai probabil noutățile vor veni aici, așa că dacă sunteți curioși, puteți reveni și spre seară.

Actualizare: aparent, în cadrul identificării online pentru contul creat în Spațiul Privat al celor de la ANAF nu trebuie decât să te prezinți și să arăți buletinul la cameră. E treabă de câteva secunde.

Cam asta este procedura, sper că nu mi-a scăpat nimic. Dacă aveți întrebări sau informații utile de împărtășit, nu ezitați în a lăsa un comentariu. Ar fi de ajutor și altora.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.