Cum dezactivezi touchpad-ul în Windows 10

Nimic nu mi se pare mai enervant decât acel moment în care scriu ceva la laptop și ating cu mâna touchpad-ul. Îmi schimbă pagina sau locul în pagină și totul e o harababură. Așa că de fiecare dată îl dezactivez, fiind fan declarat al mouse-ului wireless.

Cu siguranță sunt mai multe persoane care nu iubesc acel touchpad care poate fi întâlnit la toate laptopurile. Iar dacă vi se pare mai comod să setați ca acesta să nu funcționeze atunci când este conectat un mouse, există un mod de a face asta. Fără a mai fi nevoie de comanda Fn + F6.

După un update Windows, mi-a dispărut setarea automată. Practic, până acum trebuia să accesez calea Dispozitive – Touchpad iar în partea de sus puteam debifa „Lasă tochpadul activ când un mouse este conectat”.

Cam așa:

Doar că acum apare așa:

În cazul ăsta, trebuie deschise Setările suplimentare din meniul din dreapta. Apoi se deschide o fereastră, iar ultima secțiune la mine este intitulată ELAN:

Iar aici bifăm dezactivarea tochpad-ului atunci când un mouse extern USB este conectat.

Simplu, nu? 😀 Apăsăm „Se aplică” iar apoi „OK” iar mousepad-ul nu va mai funcționa atunci când avem și un mouse conectat.

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.