Cum depozitezi jantele și anvelopele?

Dacă tot am trecut la anvelopele de vară, am zis să mă documentez puțin în legătură cu depozitarea corectă a roților de iarnă. Nu de alta, dar îmi povestea cineva cum și-a distrus o anvelopă doar pentru că le-a ținut unele peste altele, iar cea de jos a avut de suferit din cauza greutății.

Fix așa le depozitam și eu în trecut, iar dacă tot am în premieră anvelope noi atât pentru iarnă cât și pentru vară, zic că merită să le exploatez cât se poate de mult.

Știu că prin orașe sunt acele hoteluri pentru anvelope, care reprezintă o soluție ok pentru cei de la bloc, care nu au un spațiu de depozitare. Nu știu care ar fi costurile, însă cert este faptul că nu este neapărat o soluție și pentru mine. Am curte la țară și suficient loc pentru depozitarea lor.

După ce am aflat că nu e ok să le țin unele peste altele, am ales să le pun în picioare, unele lângă altele. Le-am învelit cu saci de gunoi de 120 de litri și le-am pus într-o magazine. Ocupă cam mult spațiu, dar pentru moment e ok.

Există și opțiunea de a cumpăra un suport pentru jante. Văd că nu este deloc scump. Cu mai puțin de 200 de lei ai rezolvat treaba. Nu știu dacă aș ieși mai ieftin să fac eu un astfel de suport, din ceva fier mai solid. Dar este o opțiune pe care o am în vedere.

Am întrebat și inteligența artificială cum se depozitează corect jantele și anvelopele iar ea mi-a zis treburi de genul: să le curăț bine, să le protejezi cu o husă, să setez presiunea recomandată de producător – deși nu știu care o fi ea – să fie depozitate într-un loc uscat și răcoros precum și să le rotesc, ocazional, pentru a nu se deforma. Suporturile speciale sunt depozitate și ele de inteligența artificială.

Voi ce recomandări aveți sau… cum obișnuiți să depozitați jantele și anvelopele?

Actualizare 06/11/2023: între timp am găsit un suport pentru jante foarte ieftin la LIDL, marcă proprie. Am dat 50 de lei pe el pentru a depozita jantele mai bine în afara sezonului. Ocup mai puțin spațiu iar jantele se bucură de condiții mai bune pentru depozitare, la fel și anvelopele. Am scris despre acest suport în acest articol.

Distribuie articolul:

9 comentarii

  1. Eu le tin de multi ani pe suport luat de la Lidl(cam 100 lei), fiecare se sprijina pe o rozeta de plastic, nu trebuie rotite. Rotirea se face daca rotile stau pe verticala pe rafturi. Motivul, sa nu se deformeze. E bine si daca nu folosesti auto perioade lungi de timp, sa modifici pozitia rotilor(sa nu stea pe aceeasi amprenta) Eu am distrus un set de Dunlop pentru ca masina a stat trei luni nemiscata. S-au deformat asa incat nu mai puteau fi echilibrate. Presiunea recomandata o gasesti pe capacul rezervorului de carburant sau pe unul din stalpii de la mijlocul masinii.

  2. Multi vecini de la bloc le depoziteaza de ani de zile intr-o boxa de la subsolul blocului , invelite fiecare geanta intr-un sac de plastic si nu au avut pana acum nici o problema

    • Dacă ai boxă, da, e util.. însă nu au toți cei de la bloc. De asta am zis că poate fi o idee mai dificil de depozitat anvelopele dacă locuiești la apartament.

  3. Exista deja felurite metode, cea mai scumpa fiind hostingul la un operator mecanic care monteaza roti de iarna / vara. In rest se pot stoca in garajul propriu sau la prieteni.

  4. Eu locuiesc la casă și îmi este mai ușor să le depozitez…le bag in saci de plastic și le țin în beci…se păstrează foarte bine. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.