Câtă apă trebuie să bei pe zi dacă ești gras?

Imediat ce am stabilit că trebuie să slăbesc, am căutat să iau ceva decizii pentru a consuma mai multă apă. Nu am probleme cu apa, așa cum au alte persoane care consumă cantități infime, însă problema mea e că uneori uit să beau și apă.

Așa că mi-am luat un bidon metalic tip termos ce are în jur de 800 de ml sau chiar 1 litru, pe care îl țin mereu pe birou. Avându-l la îndemână, consum mai ușor apa necesară zilnic.

În trecut, reușisem să slăbesc doar pentru că aveam bidonul de apă mereu la îndemână, așa că și cantitatea de apă ce ajungea în corp era mai generos. După ce mi-am luat cana filtrantă iar bidonul de apă a dispărut din dormitor, am început să consum iar mai puțină apă decât ar fi trebuit.

Nu cred că mai este nevoie să vorbim despre beneficiile unei bune hidratări. Sunt deja bine cunoscute, așa că apare întrebarea: câtă apă trebuie să bei pe zi dacă ești gras?

La TV și la radio ni se spune să consumăm minim 2 litri de lichide pe zi. Dar să fie ele oare suficiente? Sunt sigur că dacă reușești să bei, totuși, 2 litri de apă în fiecare zi, ești cât de cât ok. Problema este însă în cazul în care ai o greutate mai generoasă, așa cum se întâmplă și în cazul meu.

Noul stil de viață implică, printre altele, un consum mai mare de apă. Cel care îmi face meniurile mi-a recomandat să beau cel puțin 3 – 4 de litri pe zi. Și reușesc asta în zilele obișnuite. Mai greu în weekendurile în care plec la țară.

Greutatea influențează destul de mult cantitatea necesară de apă a organismului nostru. Pe Medlife.ro găsim, de exemplu, următoarele recomandări:

  • La o greutate de 40 – 50 kg cantitatea de apă necesară este de 1.6 – 2 litri.
  • La 60 – 70 kg trebuie să bei 2.4 – 2.8 litri de apă.
  • În cazul în care ai o greutate asemănătoare cu a mea, adică în jur de 90 – 100 kg, atunci trebuie să bei 3.6 – 4 litri de apă în fiecare zi.

Altfel spus, la fiecare 10 kg ar mai trebui să adaugi aproximativ jumătate de litru de apă.

Voi aveți grijă să vă hidratați bine în fiecare zi? Ce trucuri folosiți voi și mai ales ce cantitate de apă aproximați că beți zilnic?

Distribuie articolul:

5 comentarii

      • De la apa de la robinet sau cismea nu am cum sa renunt 🙂

        Apa plata si apa trecuta prin tot felul de filtre este o apa pe care eu personal nu o pot bea pentru ca imi creaza o stare de greata , ma doare si burta de la ea

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.