Acasă Blogging Casa Jurnalistului: viral sau acuzații pe bune?

Casa Jurnalistului: viral sau acuzații pe bune?

Autor

Data

CATEGORIE

Citeam în urmă cu două zile acest articol de pe Casa Jurnalistului, comunitate online față de care am un respect uriaș. Totuși, acest articol – ori poate e mai bine zis reportaj? – scoate în centru o problemă destul de sensibilă, ce nu ar mai trebui să existe de mult timp: abuzul agresiv al unor autorități.

Pe scurt, dacă nu aveți timp să citiți acest articol, un jurnalist din Germania, care colaborează și cu Casa Jurnalistului, ar fi fost ridicat de către jandarmi în a doua seară de proteste, atunci când au apărut și huliganii. Problema ar fi faptul că a fost reținut fără motiv, el și mulți alții, doar pentru că jandarmii ar fi avut ordinul să aresteze un anumit număr de persoane.

Articolul este unul cutremurător. Cu siguranță a adunat un număr mare de distribuiri și a avut sigur succes, precum au majoritatea articolelor de pe acest site. Însă nu știu dacă e suficient.

Mi-ar plăcea să văd că cei de la Casa Jurnalistului nu renunță la această problemă, cu gândul împăcat că au viralizat încă un articol. Iar asta pentru că acuzațiile sunt grave și cu siguranță ar trebui să existe o anchetă. Sunt multe persoane care au fost reținute așa, la număr, deci plângeri ar putea exista multe.

Profesia de jurnalist le cere să facă totul pentru ca problema respectivă să fie scoasă la lumină. Acum însă vom vedea. Dacă se vor mulțumi doar cu viralizarea, atunci voi începe să mă îndoiesc de toate cele citite.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente