Skip to content

Casa Jurnalistului: viral sau acuzații pe bune?

Last updated on 19 iunie 2018

Citeam în urmă cu două zile acest articol de pe Casa Jurnalistului, comunitate online față de care am un respect uriaș. Totuși, acest articol – ori poate e mai bine zis reportaj? – scoate în centru o problemă destul de sensibilă, ce nu ar mai trebui să existe de mult timp: abuzul agresiv al unor autorități.

Pe scurt, dacă nu aveți timp să citiți acest articol, un jurnalist din Germania, care colaborează și cu Casa Jurnalistului, ar fi fost ridicat de către jandarmi în a doua seară de proteste, atunci când au apărut și huliganii. Problema ar fi faptul că a fost reținut fără motiv, el și mulți alții, doar pentru că jandarmii ar fi avut ordinul să aresteze un anumit număr de persoane.

Articolul este unul cutremurător. Cu siguranță a adunat un număr mare de distribuiri și a avut sigur succes, precum au majoritatea articolelor de pe acest site. Însă nu știu dacă e suficient.

Mi-ar plăcea să văd că cei de la Casa Jurnalistului nu renunță la această problemă, cu gândul împăcat că au viralizat încă un articol. Iar asta pentru că acuzațiile sunt grave și cu siguranță ar trebui să existe o anchetă. Sunt multe persoane care au fost reținute așa, la număr, deci plângeri ar putea exista multe.

Profesia de jurnalist le cere să facă totul pentru ca problema respectivă să fie scoasă la lumină. Acum însă vom vedea. Dacă se vor mulțumi doar cu viralizarea, atunci voi începe să mă îndoiesc de toate cele citite.

2 Comments

  1. Musai sa manance si gura lor o pita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.