Skip to content

Care sunt cu adevărat oamenii frumoși

Frumusețea adevărată, cred eu, nu constă aproape deloc în aspectul fizic chiar dacă toată lumea ține cont de el și judecă după copertă. Atunci când spun că un om este frumos, de puține ori mă refer la aspectul fizic deoarece în spatele acestor cuvinte se află cu totul alte argumente.

Îmi plac oamenii care au o opinie și nu ezită să o spună chiar dacă este total diferită față de a celorlalți. Îmi plac oamenii care încearcă să iasă din tipar, să fie diferiți într-un sens bun. Îmi plac oamenii care muncesc pentru a-și câștiga pâinea și, atunci când îi vizitezi, îți oferă și ție câteva felii din pâinea lor. Aceștia sunt oamenii frumoși.

De exemplu zilele acestea nu mă aflu în Iași și, din nefericire nu voi asista la zilele orașului, sau cum s-or numi. Oricum, cred că fiecare din voi știți că mâine este o sărbătoare mare iar orașul Iași e plin în aceste zile. Acum sunt acasă unde sărbătoarea de mâine are aceeași importanță pentru comuna unde am crescut precum o are și pentru orașul Iași. Mai exact, mâine are loc hramul comunei.

De când am venit acasă – sâmbătă – am tot văzut oameni care erau asemănători furnicilor. Un vecin își mătură curtea, un altul scutură covoarele iar un altul pune sarmalele la cuptor. Mi se pare atât de fascinantă toată această pregătire încât nu am cum să nu spun că acești oameni sunt frumoși.

Pe lângă faptul că fiecare se pregătește așa cum poate, mulți dintre ei – oricât de săraci ar fi – te-ar primi cu cea mai mare bucurie în micul lor cămin și te-ar servi cu câte puțin din nimicul lor. Aceștia sunt oamenii frumoși ! Aceștia sunt oamenii care îmi plac și care merită tot respectul și aprecierea.

Ilustratie

Sursă imagine: descoperă.ro

8 Comments

 1. Simina Simina

  Ei bine, Adrian, cred că eşti un om frumos. 😀

  • Ce dragut. Multumesc ! 😀

 2. Nu, greşeşti, aceştia sunt oameni buni.

  • Ma bucur ca esti de acord.

 3. Florentina Florentina

  Acesti oameni merita apreciati pentru ca sunt pe cale de disparitie.

  • Asa este ! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.