Ce facem cu cei care nu sunt de acord cu noi?

A fost subiectul emisiunii România în Direct de azi și mi s-a părut grozav de bine ales. Întrebarea vine în urma întregului scandal provocat de dorința lui Djokovic de a participa la Australian Open, în ciuda faptului că nu respectă anumite reguli impuse de țara respectivă.

Nu vreau să discut prea mult pe subiect, că se lasă cu hate și-s sătul.

Întrebarea e alta. Ce facem cu cei care nu-s de acord cu noi? De la începutul pandemiei ne-am împărțit în tabere și s-a aruncat cu multă ură între ele. Iar scandalul a fost mai mare ori de câte ori o persoană publică a făcut afirmații mai greu de digerat de către unii sau alții.

Dan Bittman este un exemplu. Djokovic e altul. Dar ce ne facem, de acum, cu ei? Nu mai ascultăm Holograf? Mie, de exemplu, îmi plac mult melodiile trupei și nu aș vrea să renunț în a-i asculta doar pentru că Dan Bittman (omul, nu artistul) a luat anumite decizii cu care poate nu am fost de acord.

La fel și Djokovic. Omul joacă un tenis frumos, nu aș renunța în a-i urmări meciurile doar din cauza acestui scandal cu care, bineînțeles, nu prea sunt de acord. Dar asta e altă discuție, pe care nu mi-o doresc.

Cred că ar fi util să facem o deosebire între omul simplu de zi cu zi și personalitatea publică (artistul, sportivul șamd), chiar dacă acestea vin la pachet. În caz contrar, există riscul de a suferi dezamăgiri, nervi și altele, ceea ce ar fi păcat.

Voi cum procedați în cazul acestor oameni? Țineți cont doar de defecte, dacă e corect să zic așa, ori puteți face abstracție de ele sau le puneți în balanță, fără a uita de calitățile omului respectiv? O fi suficient să dai o dată cu bâta în baltă, ca să-ți anuleze toate meritele, calitățile și reușitele?

Distribuie articolul:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.