Cafea boabe sau măcinată?

Că iubesc cafeaua, nu mai e de mult timp o noutate. De fapt, dacă mă gândesc la numărul de cafele băute zilnic, poate că îmi place mai mult decât ar trebui.

Sunt în momentul în care am decis că trebuie să trec de la trei cafele pe zi, la două. De asemenea, am renunțat la obiceiul de a bea cafea târziu, așa că după ora 15 elimin toată cafeaua de pe birou. În acest fel, sper ca somnul să fie mai bun.

Doar la țară mai există excepții, dar asta-i altă poveste. Urmează o lungă perioadă în care nu voi mai păși prea des pe acolo, așa că mă pot considera în siguranță.

În relația mea cu cafeaua mi-am propus nu numai să reduc cantitatea ci și să sporesc, ușor-ușor, calitatea. Cred că este cea mai bună decizie pe care o pot lua în acest moment.

Prepar cafeaua la ibric iar până nu demult foloseam cafea Amaroy pentru că era ieftină și gustul era ok pentru mine. Prin urmare, de ce nu? Doar că la un moment dat m-am ales cu o râșniță pentru cafea, marcă proprie LIDL, așa că am zis să încerc și cafeaua boabe.

Numai că nu am mai vrut să bat un drum până la Auchan, acolo unde găsesc Amaroy de obicei, așa că am ales ce a fost în buget, de la Carrefour: un pachet de cafea boabe de la Doncafe.

Nu este cafeaua mea preferată dar, așa cum am mai zis, eu nu sunt foarte pretențios de fel. Prin urmare, s-a simțit o oarecare diferență de gust la început, dar m-am obișnuit rapid cu noua cafea.

Știu însă că aș fi putut să trag concluzii mai clare dacă aș fi făcut o comparație între cafeaua măcinată și cea boabe de la același brand. Prea mult efort pentru o cafea, totuși.

Cum nu au mai rămas prea multe boabe de cafea de la Doncafe, curând urmează să schimb brandul. Am prins preț bun pentru cafeaua asta de la Lavazza și am comandat câteva pachete, să fie acolo. Sunt curios dacă va fi o diferență mare de gust, ori ba. Am pus în coș și cafea boabe de la Julius Meinl doar că probabil va trece mult timp până când o voi încerca. Ori să încep oare cu ea? Sunt destul de indecis.

Cert este că o vreme voi folosi doar cafea boabe, deoarece știu că își păstrează mai bine aroma și prospețimea. Folosiți cafea boabe sau măcinată? De ce?

Distribuie articolul:

15 comentarii

  1. Prima ceașcă de cafea am băut-o la 16 ani… apăruse imediat după revoluție buticuri care îți măcinau cafeaua pe loc… în fiecare săptămână era un ritual să trec pe la singurul magazin din comună la care găseam cafea măcinată pe loc în fața ta.

    Și-acum dacă închid ochii și mă gândesc la cafea, rememorez mirosul cafelei proaspăt măcinate… acum, din comoditate, cumpăr cafea gata măcinată și din păcate mirosul pe care-l știam eu a dispărut cu desăvârșire.

    În Brașov avem o locație numită Croitoria de Cafea… știi expresia curcubeu pe cerul gurii… așa simți când bei o cafea acolo…

    • Nu prea am obiceiul de a mă plimba prin cafenele, deși au apărut o mulțime în ultimii ani și cred că e o experiență care merită trăită, mai ales dacă iubești cafeaua. Cred că și la mine la țară măcina cafea, la un magazin, demult, dacă îmi amintesc bine. Era un bol mare din ceva plastic transparent, iar în el erau ținute boabele ce cădeau la măcinat.

      Aș vrea să îți zic că nu necesită prea mult efort să macini cafea, dar aș fi ipocrit, pentru că prietena mea se ocupă de această activitate.

  2. Cafeaua proaspăt măcinată nu se compară cu nicio cafea. Are aromă intensă și te trezește instant.

    Folosesc gata măcinată pentru că nu am râșniță și nu mai cheltui bani și pe o râșniță. Însă era un magazin unde măcina pe loc și era super bună cafeaua aia dacă o preparai imediat după măcinare.

  3. Folosesc capsule pentru aparat, dar asta mai rar, când nu am timp de ibric. În rest cumpăr boabe și îmi macin acasă câte 100 de grame, ca să am mereu proaspătă pentru ibric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.