Ar fi păcat să puteți și să nu mergeți mâine la Festivalul Național de Muzică Folk Ipotești

Azi a fost prima zi, la Săveni, și m-am mustrat singur de la început până la sfârșit că nu am scris articolul de zilele trecute. Dar totuși, am zis că o greșeală recunoscută e aproape iertată, iar dacă mai fac și ceva în acest sens cât nu e încă prea târziu, atunci poate că merit iertat de tot.

Ei bine, am mai scris aici pe blog despre Festivalul Național de Muzică Folk Ipotești, deoarece am fost anul trecut și m-am îndrăgostit de atmosfera și de oamenii faini care vin la acest festival, motiv pentru care am decis să merg și anul acesta, măcar o zi sau chiar poate două.

Azi a fost, după cum am zis și mai sus, prima zi, organizată la Săveni (un mic oraș din Botoșani, care e și aproape de mine, spre marea mea bucurie). Au fost aproximativ 51 de participanți la secțiunea individual pentru muzică Folk și am fost surprins să văd participanți din Cluj, Râmnicu Sărat, Brașov, Vaslui și de prin tot colțul țării acesteia frumoase.

Mâine are este partea a doua de Seri Melancolice Eminesciene, festival ajuns deja la ediția a VII-a, iar folkul ajunge de data aceasta acasă la Eminescu, la Ipotești. Chiar la memorial.

De la ora 14:00 va avea loc o expoziție foto retrospectivă, un moment de privit printre amintiri, iar de la 16:00 un Workshop intitulat „Poeții și Muzica Folk”, a cărei moderator este Clara Mărgineanu, ce îi are drept invitați pe Ovidiu Mihăilescu și pe Emeric Imre, care ne-a bucurat astăzi la Săveni cu un recital pe care nu îl voi uita prea curând. De la 18:00 va începe concursul de muzică folk pentru grupuri, iar la 21:00 va fi un recital marca Walter Ghicolescu.

Duminică, 3 iulie, folkul se retrage în Botoșani. Aici, la ora 16:00, în centrul vechi la Asociația Județeană a Organizatorilor de Evenimente Botoșani, va fi lansată revista FOLKart cu numele „ABC-ul muzicii folk”. Apoi, de la 18, la Hotel Premier, Botoșani, va avea loc gala laureaților și vor fi desemnați câștigătorii ediției a VII-a. Festivalul de Muzică Folk Seri Eminesciene se va termina cu Maria Gheorghiu și cu Ionel Sebastian, care vor susține un recital, iar apoi vom aștepta ediția următoare.

seri melancolice eminesciene

Acum, pe final, aș fi bucuros să aflu că merg și câțiva dintre voi, și tare mi-ar plăcea să bem un suc, o cafea sau poate o bere acasă la Eminescu. Deci, am norocul să mă văd cu cineva dintre voi?!:D

De asemenea, vă las și o poză făcută de unul dintre cei mai meseriași fotografi ai Botoșaniului, Claudiu Porfir.

Un comentariu

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.