Am renunțat să mai folosesc mașina de făcut pâine
Pe la început de pandemie anunțam că mi-am cumpărat mașină de făcut pâine. Erau la mare căutare pe atunci, iar eu nu le aveam deloc cu frământatul. Astfel, pe atunci părea cea mai bună decizie pe care o puteam lua pentru a evita pâinea din comerț.
Am folosit-o intens o perioadă iar apoi, ușor-ușor, am renunțat în a o mai folosi. Pur și simplu nu eram prea organizat astfel încât să îmi pot pune din timp pâinea la făcut, pentru a fi gata când mă pun la masă.
Apoi, întregul procedeu de măsurare a ingredientelor mi se părea destul de enervant, așa că într-un final am folosit-o tot mai rar spre deloc. Era vorba despre o mașină de pâine la 125 de lei, anume o Myria MY4014. Poate că dacă era ceva mai scump, ar fi fost de calitate.
Așadar, un prim sfat: dacă vrei o mașină de făcut pâine, gândește-te bine dacă o vei folosi sau nu. Entuziasmul de început poate fi mare, dar o vei mai folosi și peste 4-5 luni? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci nu cumpăra o mașină de pâine ieftină. Alege un model mai bun, de la Tefal de exemplu. Găsești multe modele aici.
Odată ce am renunțat la mașina de făcut pâine nu înseamnă că m-am întors la cea din comerț. Dimpotrivă! M-am încăpățânat să învăț să fac o pâine de casă acătării. Iar într-un final am reușit.
Cei care mă aveți la prieteni pe rețelele de socializare, adică Facebook sau Instagram, probabil că ați văzut poze cu pâinea făcută de mine. Nu că mă laud, dar cred că am reușit să ajung la un nivel destul de bun în ceea ce privește frământatul și prepararea de pâine.
Am chiar și o rețetă pregătită pentru a fi publicată aici pe blog, doar că încă nu am reușit să fac 2-3 poze bune.
Sigur, este și loc de mai bine, dar evoluția oricum se vede cu ochiul liber, ceea ce mă bucură.
Mai mult decât atât, de la nervii pe care îi resimțeam adesea când mă apucam de frământat, acum este doar relaxare. E ca o joacă cu plastilină, că tot nu am avut atunci când eram mic.