Acasă Diverse Mi-am cumpărat mașină de pâine

Mi-am cumpărat mașină de pâine

Autor

Data

CATEGORIE

Îmi place să gătesc și să îmi prind urechile prin tot felul de rețete. Iar încă de la început am vrut să descopăr cum e cu pâinea făcută în casă.

Frământatul aluatului părea mișto pe dinafara. Așa că am început cu foarte mult entuziasm. Am descoperit însă că nu e deloc așa de fain, precum mi se părea mie că e. Ba chiar, l-am privit ca pe un adevărat chin, iar după ce frământam, în bucătărie era dezastru. Făină peste tot.

Cu toate astea, îmi făceam curaj din când în când, mai ales când mi se făcea dor de turte.

Așa am făcut și aseară. M-am apucat de frământat, voios, cu gândul să fac pâine de casă. Toate bune și frumoase. Mi se părea că a ieșit mai bine ca de obicei și chiar nu am făcut dezastru. Am lăsat ceva timp să crească, dar nimic.

Au trecut ore bune iar aluatul nu se prea dezvoltase mai deloc. Așa că l-am lăsat peste noapte. Dimineața, rezultatele tot nu-mi erau pe plac, așa că a rămas la crescut până după masă.

Tot nimic. M-am gândit că o fi de la frig, zilele acestea fiind destul de rece pe aici, așa că am pus coca la cald. A crescut ea, însă mirosul de drojdie prea puternic m-a făcut să nu am curaj să o gătesc așa că am aruncat-o la gunoi.

De ciudă, mai ales că citisem recent la Marius de o mașină de pâine, m-am băgat în economii și mi-am luat și eu una. Aceeași marcă, Myria MY4014, mai ales că era la reducere. 125 de lei, pe Altex.

Acum, în timp ce scriu articolul ăsta, mai sunt vreo 20 de minute până e gata prima pâine. Deci o să revin cu primele impresii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente