A cedat șlefuitorul cu bandă Steinhaus

Și nu știu dacă să fiu, sau nu, dezamăgit. Am dat doar 170 lei pe el, așa cum scriam în articolul ce se dorea a fi o recenzie și l-am folosit suficient de mult.

Mai precis, am șlefuit cu el vreo 40 de scânduri de 20 cm, față verso, 10 căpriori de 12 x 12 cm pe toate cele 4 fețe dar și 10 căpriori de 10 x 10 cm, pe toate cele 4 fețe de asemenea.

Au mai fost și alte bucăți din lemn șlefuite cu el, însă mai puțin semnificative.

L-am cumpărat pentru a șlefui lemnul folosit pentru construirea foișorului. Nu a rezistat până la final, așa că am fost nevoit să descopăr șlefuirea cu flexul. Nu e ce trebuie, deoarece trebuie să fii foarte atent și tot lași urme nedorite. Șlefuirea cu șmirghel, care se poate face și cu flexul, este mult mai fină și mai elegantă, dacă pot spune așa.

Însă, ca soluție de backup, flexul și-a făcut treaba.

Am încercat să menajez destul de mult șlefuitorul cu bandă, deoarece eram conștient că a fost conceput pentru a fi utilizat în regim hobby. Eu am tras ceva mai mult de el. Cu toate acestea, făceam câte o pauză la 2-3 bucăți de lemn șlefuite, ca să se răcească.

Ce s-a stricat la el? Ei bine, mai multe! Sacul pentru rumeguș e prost gândit. Încă de la primele scânduri a ajuns între lemn și șmirghel, fiind făcut praf. Apoi, dacă rămâne fără curent, butonul rămâne blocat și, dacă nu ești atent când îl pui înapoi în priză, zboară.

Dar, problema cea mai gravă este alta: maneta cu ajutorul căreia slăbești arcul pentru a înlocui banda de șmirghel s-a rupt din senin. Aparent, s-a blocat ceva acolo, căci nu mai merge să tragi nici măcar de bucata rămasă.

Îmi voi încerca norocul și îl voi trimite în garanție. Nu am mari așteptări de la el, însă va fi măcar un subiect de abordat aici pe blog.

Voi mai cumpăra scule de la Steinhaus? Încă nu sunt convins. Îmi voi dori, fără doar și poate, scule pentru șlefuirea lemnului, însă probabil că voi miza mai mult pe calitate. Cu toate acestea, dacă l-aș fi folosit doar în regim hobby, probabil că ar fi rezistat mai mult, deși mânerul s-a rupt într-un moment în care nu a fost foarte exploatat.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.