Oare cum iau unii permisul?

Deși fac aproape 2 ani de când am permisul, nu mă consider mare șofer. Mai greșesc și eu, însă atunci când o fac îmi asum asta. Nu-i înțeleg pe cei care greșesc și sunt tot ei tare în gură.

De exemplu azi am avut parte de primul incident în trafic. Mașini parcate și pe dreapta, dar și pe stânga. Pe mijloc linie continuă. Pe dreapta o femeie intra în mașină, portiera deschisă pe jumătate. Îmi iau distanța suficientă cât să pot depăși, doar că fix când am ajuns cu roata din față în dreptul mașinii, a deschis portiera la maxim, fără măcar să se uite în spate.

Mergeam încet, pentru că e o zonă aglomerată, așa că aveam aproximativ 20 km. Mi-a zgâriat puțin aripa din față, așa că am tras imediat pe dreapta să văd ce a făcut femeia respectivă. M-am liniștit cât de cât când am văzut că nu e o zgârietură foarte nasoală, aproape insesizabilă. Dar m-am dus desigur să o iau la întrebări.

Când colo, tot ea se ia de mine: că de ce depășesc pe linie continuă? Deci ea parchează pe interzis, deschide ușa fără să se asigure, și tot ea tare în gură. Să mor nu alta, îmi venea să-i dau cu legislația în cap până memora fiecare lege. Și mă întreb cum naiba a luat permisul? Adică e ca și cum ai intra pe sens opus, și te-ai lua de celălalt că s-a izbit în tine. Dar dacă era cineva pe o motocicletă, nu putea fi mai grav?

Eu înțeleg că e logic să mai uiți unele chestii din legislație, dar chiar așa? Și nu vreau să fiu genul care atacă femeile șoferițe, pentru că sunt și destui boi, însă tanti asta cred că a luat permisul în natură.

Era o zgârietură minoră și aveam niște treabă care nu îmi permitea să pierd timp cu poliția, deși în caz că mai pățesc așa – sper să nu – nu mă mai rezum la câteva înjurături.

soferi

5 Comments

  1. MIRABELA 14/03/2017
  2. Cătălin 15/03/2017
  3. Malin 16/03/2017

Add Comment