Acasă Diverse Oare cum iau unii permisul?

Oare cum iau unii permisul?

Autor

Data

CATEGORIE

Deși fac aproape 2 ani de când am permisul, nu mă consider mare șofer. Mai greșesc și eu, însă atunci când o fac îmi asum asta. Nu-i înțeleg pe cei care greșesc și sunt tot ei tare în gură.

De exemplu azi am avut parte de primul incident în trafic. Mașini parcate și pe dreapta, dar și pe stânga. Pe mijloc linie continuă. Pe dreapta o femeie intra în mașină, portiera deschisă pe jumătate. Îmi iau distanța suficientă cât să pot depăși, doar că fix când am ajuns cu roata din față în dreptul mașinii, a deschis portiera la maxim, fără măcar să se uite în spate.

Mergeam încet, pentru că e o zonă aglomerată, așa că aveam aproximativ 20 km. Mi-a zgâriat puțin aripa din față, așa că am tras imediat pe dreapta să văd ce a făcut femeia respectivă. M-am liniștit cât de cât când am văzut că nu e o zgârietură foarte nasoală, aproape insesizabilă. Dar m-am dus desigur să o iau la întrebări.

Când colo, tot ea se ia de mine: că de ce depășesc pe linie continuă? Deci ea parchează pe interzis, deschide ușa fără să se asigure, și tot ea tare în gură. Să mor nu alta, îmi venea să-i dau cu legislația în cap până memora fiecare lege. Și mă întreb cum naiba a luat permisul? Adică e ca și cum ai intra pe sens opus, și te-ai lua de celălalt că s-a izbit în tine. Dar dacă era cineva pe o motocicletă, nu putea fi mai grav?

Eu înțeleg că e logic să mai uiți unele chestii din legislație, dar chiar așa? Și nu vreau să fiu genul care atacă femeile șoferițe, pentru că sunt și destui boi, însă tanti asta cred că a luat permisul în natură.

Era o zgârietură minoră și aveam niște treabă care nu îmi permitea să pierd timp cu poliția, deși în caz că mai pățesc așa – sper să nu – nu mă mai rezum la câteva înjurături.

soferi

5 COMENTARII

  1. Pe bani. Discuție zilele trecute. Cineva vrea carnet. Și îi spune tatăl său ca “trebuie” sa ofere ceva bani. Acelei persoane i se pare normal. Mie imi plesnesc venele în timp ce explic ca degeaba luptam unii împotriva corupției, dacă oamenii nu renunță la a da mita, ca nu e bine că trebuie luat pe meritele șoferului etc. Mi se spune să las aiurelile. Și oameni asemenea personajelor mele sunt tare mulți.

  2. Chestii destea întâlnești la tot pasul. Teoretic pe tine te lua poliția pentru înjurături, iar pe ea pentru parcare pe interzis și că nu s-a asigurat când a deschis ușa. Însă mai este o schemă.. îți vopseai mașina 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente