Xiaomi Mijia Quartz SYB01, un ceas smart și nu prea

Eu sunt iubitor de ceasuri, așa că în cea mai mare parte a timpului port unul. Mi se pare un accesoriu pe cât de elegant, pe atât de practic uneori. Drept urmare, port unul nu numai atunci când mă îmbrac frumos ci și când sunt șef de betonieră. Xiaomi Mijia Quartz SYB01 este ceasul despre care vreau să vorbesc puțin în acest articol.

L-am găsit la reducere, anume la mâna a doua, la cineva de încredere, așa că am dat doar 120 de lei pe el, plus transport. A fost nevoie să îi schimb și bateria, care a mai ajuns vreo 10 lei. Pe BangGood, de exemplu, Xiaomi Mijia SYB01 costă 94,48€ în momentul scrierii acestui articol. Drept urmare, pot spune că am făcut o afacere bună.

Xiaomi Mijia SYB01 – păreri după câteva zile de utilizare

În teorie, Xiaomi Mijia SYB01 este un ceas smart, chiar dacă nu face prea multe. Poți doar să pui alarmă, numără pașii, poți seta alerte și totodată te notifică atunci când ai un apel pierdut. Mai poți alege orașul în care te afli, iar ceasul va seta automat ora. Dar cam atât.

Și totuși, de ce am ales un ceas care nu este chiar atât de smart precum se poartă acum?

Pentru că este minimalist, elegant și mi-a plăcut mult aspectul său. În plus, prețul a fost factorul decisiv. De asemenea, nu aveam un ceas negru iar la unele ținute se potrivește de minune.

Se simte foarte bine la mână, fiind ușor și mai ales mai mic decât un ceas obișnuit. Are 40 mm și mă temeam că e prea mic pentru mâna mea. Dar totuși e ok.

Ar mai fi de zis că e realizat în parteneriat cu Mijia.

Cum se schimbă bateria la ceasul Xiaomi Mijia SYB01

Destul de greu și cu zgârieturi, aș putea spune. Capacul din spate se scoate cu un vârf de șurubelniță de precizie, doar că va trebui ceva efort și totodată e foarte probabil să îl zgârii puțin. Eu am făcut-o, dar e ok, că nu e la vedere.

Apoi, bateria se schimbă foarte ușor. Folosește o baterie de tipul CR2430, care ar trebui să reziste cu brio până la 6 luni, zice chinezul. Eu am ales bateria asta de la Duracell și sunt curios cât va ține. Oricum ar fi, voi reveni cu actualizare.

Pe cât de greu se schimbă capacul, pe atât de greu se pune la loc. Ba chiar mai greu, aș spune eu. Trebuie să te apeși serios pe ea, și totuși, stai cu frică, dacă se sparge ecranul? Am pus niște prosoape pe masa din bucătărie și m-am lăsat puternic pe el până se aude un click. Sper să nu fiu nevoit să repet procedeul prea curând.

Merită?

Pentru început, eu sunt foarte mulțumit. E ușurel, abia dacă se simte la mână. Are o curea subțire din piele ecologică foarte confortabilă iar momentan pot lucra cu el la laptop, ceea ce pentru mine e un mare plus.

Este disponibil în trei variante de culoare, negru complet, cadran alb cu o curea albastră, sau gri complet. Eu am varianta pe negru complet.

Carcasa este din ceva oțel, poate fi conectat la orice telefon cu sistem de operare de la Android 4.4 în sus, sau minim iOS 7. Conectarea la telefon se face cu aplicația Mi Home și mi s-a părut tare ciudat faptul că nu îl găsea. După ce am trecut aplicația pe chineză, l-a găsit și am făcut conexiunea. Apoi am revenit la limba română.

Are o rezistență la apă de 3ATM. Despre rezistența la apă a ceasurilor poți citi mai multe aici.

Mie unul îmi place, îl port destul de des și chiar dacă nu e așa smart cum ne-am putea dori în astfel de vremuri, eu zic că da… merită.

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Frumos, chiar dacă nu-ți arată vremea sau pulsul. Dacă vibrează ca să te trezească e ok, căci e utilă alarma de la ceasul de pe mână. Nu văd de ce l-ai ține tot timpul conectat la telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.