Unii nu merită scoși din zăpadă

Nu mai e o noutate faptul că atunci când vine iarna, la noi e nenorocire. Drumuri închise, localități care rămân izolate, mașini prin șanțuri, blocate pe străzi șamd. Desigur, autoritățile ar putea lucra mai eficient, însă infrastructura și unele condiții sunt chiar imposibile. Mă miră faptul că există însă persoane care rămân cu mașinile în zăpadă, deși avertizările au fost date cu ceva timp înainte.

Am văzut chiar că erau persoane care mergeau mai departe deși erau avertizați direct de către poliție că drumul e imposibil. Sau persoane care încercau să trișeze poliția doar pentru a merge mai departe. Apoi, peste câteva ore tot ei sunt cei care sună la urgențe și cer ajutor.

Apăi unii dintre ei merită să fie lăsați în zăpadă, să li se ducă o lopată și lăsați să se descurce. Dacă tot au fost cocoși, să fie până la capăt. Și tot ei sunt cei care critică în stânga și în dreapta, cu toate că cea mai mare parte din vină le aparține.

Sper doar că toți cei care rămân blocați iarna asta, să nu mai fie așa copaci și anul viitor. Poate le vine mintea la cap când se văd pe un deal, cu mașina acoperită de zăpadă.

7 comentarii


 1. Perfect de acord cu tine!
  Pai multi cred ca daca au masini puternice pot sa faca orice cu ele si dupa raman blocati, inzapeziti si ajung sa incurce pe toata lumea. Eu i-as salva pe ei dar masinile le-as lasa acolo, le-as scoate numai contra cost ca la tractari ca sa se invete minte.

  Răspunde

   1. Problema este ca poate printre animalele alea mai sunt si nevoiasi, care nu au avut de ales ( oarecum )

    Asa faci ce trebuie, salvezi persoanele dar masina ce treaba are, acolo se pierde mult timp. Ce asa in general daca ai probleme si ramai cu masina pe undeva chemi statu’ sa te salveze? Nu frate, chemi o firma de tractari si te descurci.

    Daca in schimb un drum a fost inchis de politie si cineva s-a bagat totusi pe el si a ramas inzepezit, acolo e alta treaba, acolo eu as aplica si amenda asa ca la carte, plus cheltuielile utilajelor…

    Răspunde

 2. Aici e exclusiv vina politiei. In orice tara civilizata o astfel de atitudine reprezinta nesupunere si e infractiune ce se lasa ca arestarea soferului si imobilizarea masinii.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.