Un scurt istoric despre Rock`N`Iași

Obișnuiesc ca înainte de a merge la câte vreun eveniment să mă interesez despre evenimentul în sine. Citesc despre trecutul său, despre organizatori și despre ce se va mai întâmpla pe acolo. Astfel așa am făcut și în cazul evenimentului Rock`N`Iași interesându-mă în special despre trecutul acestuia.

Și dacă tot m-am interesant despre acest eveniment la care mă bucur să fiu și voluntar m-am gândit că ar fi util să vă zic și vouă câte ceva despre Rock`N`Iași, mai exact despre trecutul acestuia.

Așadar toată această nebunie a început în 2007 când în Iași concurau peste 40 de trupe Rock și nu numai atât din țară cât și din alte țări precum Ucraina, Ungaria, Republica Moldova și Belarus. Tot în acel an a fost organizată și ediția Winter Edițion.

Un an mai târziu, în 2008, la acest concurs au participat trupe precum cei de la KORPIKLAANI, Finntroll și Eluveitie.

În 2009 a fost organizată doar ediția de iarnă. În acest an au fost prezente doar trupe românești printre care putem menționa Negura Bunget.

În 2010 Rock`N`Iași s-a bucurat de o mare atenție a publicului devenind astfel unul dintre cele mai așteptate evenimente rock de către simpatizanții acestui gen de muzică. În acest an în concurs s-au aflat trupe precum cei de la Insane, Alternosfera, INFECTED RAIN, Coma, Elephants Bizzares.

În 2011 la Rock`N`Iași a fost o atmosferă, ca de obicei, incendiară. Pe scena acestui eveniment au cântat trupe cu nume sonore precum Bucovina, Luna Amară, Infected Rain și Napalm Death.

În 2012 numărul de spectatori nu a fost la fel de mare ca obicei însă cu toate acestea atmosfera a fost una plăcută pentru cei prezenți. Ca de obicei, au participat mai multe trupe românești la ambele secțiuni, atât la rock alternativ unde au câștigat au fost cei de la Equilibricks cât și la metal unde câștigători a fost trupa Bruma.

Anul trecut, în 2013, au participat din nou un număr foarte mare de trupe. Atunci au fost prezente trupe din întreaga lumea precum KROW din Brazilia, VALKYRJA din Suedia dar și trupe românești precum GOTHIC ȘI REHAB NATION.

Cam aceasta este istorioara evenimentului numit Rock`N`Iași. De weekendul viitor vor fi adăugate încă vreo câteva pagini în această istorie deoarece va avea loc ediția 2014 care se anunță tare interesantă. Totuși nu mai încep să vorbesc despre ce se va întâmpla în acest an deoarece am scris deja aici despre eveniment.

10178067_526690564131657_3184094929107454758_n

Distribuie articolul:

2 comentarii

    • Atunci cand iti place ceva.. nu mai tii cont ca e gratis sau pe bani, pur si simplu faci un lucru pentru ca iti place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.