Acasă Diverse Și... nu contează votul?

Și… nu contează votul?

Autor

Data

CATEGORIE

A tot circulat pe internet o postare tare interesantă și căreia ar trebui să îi acordăm mai multă atenție. Înainte de a spune că votul tău nu contează, ar trebui să știi că…

  • La alegerile europarlamentare din 2014 Alianța PSD UNPR PC a obținut 2.093.237 de voturi, un procentaj de 37,6% conform Wikipedia. Atunci prezenta a fost de aproximativ 32%.
  • La alegerile de anul acesta, tot pentru Parlamentul European, procentul a fost de aproximativ 23% cu aproape același număr de voturi. Prezenta acum a fost aproximata la 49%.
  • În 2016 cu 3.204.864 de voturi, procentajul PSD a fost de 45%, ceea ce înseamnă 154 de mandate care le-au permis cu ușurință să facă 1-2 alianțe cu ajutorul cărora să dețină majoritatea și să facă legile în parlament. Prezența la vot în 2016 a fost de aproximativ 40%.

Desigur că prezența mare de anul acesta este justificată de câteva argumente solide. Primul ar fi că lumea s-a săturat de atâtea ordonanțe și mârlănii în domeniul justiției. Apoi a fost și referendumul care avea nevoie de un prag minim de 30% pentru a fi validat. Multiplele proteste din ultimii ani au contat și ele fără dar sau poate.

Apropo, un record a fost stabilit și de către tinerii care au ieșit la vot. Cam așa:

Înainte de a zice că votul tău nu contează… ar trebui să vezi cifrele asta. Ai lor cei 2 milioane + vor ieși mereu la vot. Așa cum au fost plimbați pe la Iași, Craiova sau Galați, la fel sunt duși la urne. Rămâne să stabilim noi cât de mult contează în procente acele voturi.

2 COMENTARII

  1. Uitați un lucru cei cu comparațiile de genul: Pro România. Restul de votanți clasici, baronii care au migrat spre Pro România au voturile acolo. Așadar, ăia 3 milioane de votanți socialiști sunt acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn...

Comentarii Recente