Servicii de medicină dentară cu asigurarea de sănătate?

Se spune că de ce îți este frică, nu scapi. Și tare adevărată mi se pare vorba asta.

De când mă știu, mi-am dorit să nu am vreodată probleme cu dinții, pentru că știu că-s nasoale. Așa că în afară de câteva momente prin adolescență, nu prea m-a supărat vreun dinte sau vreo măsea. Iar asta tare m-a bucurat.

Fericirea s-a cam terminat de vreo câteva luni. Să tot fie 3 luni de acum, de când se trezește o măsea să îmi dea dureri nasoale rău de tot. Nu mă doare continuu, ci doar așa… o dată pe lună, cât să bifeze condica.

Nu am dentofobie, adică nu mi-e frică să merg la dentist, ci mai tare mă sperie costurile pe care o astfel de vizită le-ar putea avea. Nu mă dau banii afară din casă și sunt genul de om care adesea lasă sănătatea pe locul doi, pentru alte treburi materiale, deși știu că nu e deloc sănătos acest principiu. Vor fi schimbări la această mentalitate, fiți siguri.

Iar o primă schimbare ar putea porni chiar dintr-un cabinet medical. Dacă tot contribui lunar la sistemul de sănătate românesc, mă gândesc că nu ar fi rău să și profit de pe urma acestor contribuții. Ultima oară când am ajuns la urgențe, am cerut jumătate de oră un pahar cu apă. Dar încă îmi doresc să pot beneficia cu adevărat de asigurarea de sănătate, din proprie inițiativă și nu doar la nevoie.

Așa că vă întreb: se oferă servicii de medicină dentară pe baza asigurării de sănătate? Eu am tot auzit că poți merge la dentist iar costurile să fie decontate de stat, dar nu știu sigur dacă peste tot se poate. Drept urmare, până îmi fac curaj să bat pe la uși sau să dau telefoane, vă întreb pe voi: ați mers la dentist cu asigurarea de sănătate, astfel încât să nu plătiți vreun leu?

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.