A schimbat vreodată o petiție online ceva?

Îmi plac al naibii de mult oamenii care pe Facebook fac revoluție, se revoltă și par adevărați eroi ai dreptății, dând share la tot felul de imagini și link-uri către tot felul de petiții online care, după părerea mea, cu siguranță sunt ignorate. În același timp, atunci când se iese în stradă, ei tot pe Facebook rămân că.. deh, e mai comod acasă.

Am văzut o petiție online care cerea ca România să iasă și ea din UE. Absurd. Apoi după examenul celor de a 8-a în care a fost al naibii de greu să citești o diagramă (serios, cam cât de greu e să îți dai seama că axa de jos reprezintă notele?!), a apărut o petiție care cerea punctarea a două răspunsuri, că ar fi fost făcută greșit diagrama. Mai grav e că a adunat peste 40.000 de semnături, adică mulți din cei de a 8-a au fost bătuți de un desen și de logică.

Și totuși, lăsând generația să se gândească la diagramă, mă întreb dacă o petiție online a schimbat vreodată ceva. Și, sincer să fiu, mi-e greu să cred că a fost de folos vreodată o astfel de petiție, mai ales că am văzut că deseori nici mii de oameni adunați prin orașe din întreaga țara ca să-și strige nemulțumirea nu primesc atenția celor de sus, așa că de ce le-ar păsa de o petiție online unde probabil că poți semna de 10 ori?!

Dar nu-i bai. Așa schimbăm țara în bine, dând share la imagini pe Facebook și semnând petiții online, nu schimbându-ne pe noi mai întâi, pentru ca mai apoi lucrurile să înceapă să meargă de la sine.

Distribuie articolul:

9 comentarii

  1. Păi, mă gândesc că așa cum nu s-a mântuit nimeni dând share la imagini cu Iisus, nici cu petițiile online nu a făcut vreodată cineva ceva. Măcar cu alea fizice tot te mai poți șterge undeva, cu astea nici atât nu poți. Dar mna, lumea are curaj și atitudine în fața monitorului. Pe facebook toți suntem niște intelectuali care își doresc schimbare.

  2. Uneori e chiar bine că nu schimbă… au fost foarte mulți proști (asta ca să fiu mai finuță, că oricum termenul e prea blând) care au semnat pentru interzicerea muzicii rock 😀 E doar un exemplu, pentru că petiții stupide sunt multe…

  3. Nu stii sa citesti o diagrama dar stii sa te revolti si sa faci petitii online. Frumos!

  4. A schimbat, dar doar nivelul de expectativa al celor care confunda petitia online cu o adresa/plangere catre institutile abilitate.

  5. Petițiile online sunt ca un rahat învelit în staniol. Dacă le desfaci, chiar dacă pe exterior strălucesc, în interior tot rahat e. Niciodată n-am pus preț pe așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.