Acasă Despre oameni Nu știm să promovăm, ci doar să aruncăm cu rahat

Nu știm să promovăm, ci doar să aruncăm cu rahat

Autor

Data

CATEGORIE

Până azi, Vice.Com mi se părea un site pe care chiar merita să îți pierzi timpul. Iar asta pentru că găseai o mulțime de articole interesante și chiar bine realizate. Însă, atunci când simți lipsa ineditului sau a senzaționalului, te inspiri de la Măruță ori de pe la Acces Direct.

Așa a făcut astăzi Jean Stoian, cu ocazia împlinirii a 167 de ani de când Mihai Eminescu s-a născut. Nu cred că e nevoie să spun ceva despre Mihai Eminescu, deoarece cu toții știm câte ceva despre el, iar pentru Jean care ar fi vrut să fie de la Craiova, și nu de la Botoșani, e o problemă asta.

Cică ar fi crescut la Botoșani și l-ar fi deranjat faptul că există Parcul Mihai Eminescu, Colegiul Mihai Eminescu, Bulevardul Mihai Eminescu șamd. Poate că ar fi mai frumos să se numească Jean Monnet, John Cena, Cristiano Ronaldo ori Charles Bukowski. Adică personalități d-astea cool, care au multe like-uri pe Facebook și care-i inspiră pe copiii de azi.

Ce tot atâta cu Mihai Eminescu ăsta? Nu e ca și cum ar fi fost un mare poet român, apreciat în toată lumea – probabil – cu care ar trebui să ne mândrim? De ce să îl sărbătorim? Nu ne-a dat ulei, sare și calendare, de ce să spunem poezii?

Și e normal ca acel articol să aibă succes. Adică vor da share toți ăia care au picat bacul din cauza lui Eminescu, cu Luceafărul lui cu tot. Mai bine să-l sărbătorim pe ăla de a scris Suge-o, Ramona! Ăla da scriitor, nu botoșăneanul de Eminescu, care s-a mai și sinucis… ăsta-i scriitor?

Iar toată treaba asta e o tendință pe care o văd la mulți. Se întâmplă cu Simona Halep, care e înjurată de fiecare dată când își permite să nu câștige. Cu echipele naționale de handbal. Și cu oricine care a făcut multe pentru țara asta, însă nu a dat nimic de pomană. Că majoritatea asta așteaptă: pomană. Câștigă partidul care cotizează cea mai mare cantitate de zahăr și ulei, de ce ar câștiga cei care încearcă să facă bine țării?

Revenind la Vice, sau la Jean Stoian, cred că e firesc ceea ce au făcut. E greu să promovezi dar e ușor să arunci cu rahat. Și nu știu ce e mai trist, faptul că unii aruncă cu rahat, ori că alții susțin această mișcare? Apoi hai să căutăm motive pentru care țara asta e așa cum e? Sigur politicienii sunt de vină.. numai ei. Niciodată noi.

mihai eminescu

5 COMENTARII

  1. N-am citit articolul respectiv pentru că detest vice.com dar s-ar putea să prezinte o problemă reală în cuvinte prost alese. Spun asta din ce deduc din articolul tău. Noi românii am cam canonizat cultura și nu prea trecem de pragul acesta mental că tot ce se dă la Bac e cultură. De acolo și vorba aia că scriitorii devin celebri după ce mor.

    Și Andrei Ciobanu(autorul la Suge-o Ramona) e tot moldovean. Însă nu mai țin minte dacă e din Botoșani sau din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn...

Comentarii Recente